Maurice Lacroix verrast elk jaar met een bijzonder horloge, met daarin een technische gimmick. In 2011 en 2012 wist Maurice Lacroix tijd aan te duiden via vierkante raderen en in 2013 geeft het tijdsaanduiding een nieuw gezicht met de Masterpiece Seconde Mystérieuse.

Het is een fascinerend gezicht: de Maurice Lacroix Masterpiece Seconde Mystérieuse toont seconden op een lineaire wijze, via horizontale en verticale schalen van elk 15 seconden. Het ?Mystérieuse? aan het horloge is de geblauwde secondewijzer die om zijn as draait terwijl het zijn taak verricht en daardoor lijkt te zweven. De spectaculaire secondeaanduiding heeft het leeuwendeel van de wijzerplaat gekregen ? de uren en minutenaanduiding draaien hun rondje op ?2 uur? en de rest van de wijzerplaat is uitgesneden, zodat de rodium of ruthenium vergulde bruggen van het nieuwe en zelf ontwikkelde ML215 uurwerk te zien zijn.


Maurice Lacroix Masterpiece Seconde Mystérieuse


De Maurice Lacroix Masterpiece Seconde Mystérieuse wordt gemaakt in twee gelimiteerde edities van elk 125 stuks met een stalen kast of PVD zwart gecoate stalen kast. De horloges worden eind april officieel gepresenteerd tijdens de Baselworld beurs. Kijk op Horloge.info/Maurice-Lacroix en MauriceLacroix.com voor meer informatie en nieuws over het horlogemerk.