Als we op zoek zijn naar een neusje van de zalm, kunnen we stellen het met deze schat absoluut gevonden te hebben. Breguet profileert de nieuwe creatie van zijn akoestische laboratoria en meester horlogemakelij, de Classique Grande Complication 7639, niet alleen als dameshorloge, maar dit paradepaard past zeker aan een damespols.

Dit unieke horloge laat letterlijk van zich horen dankzij de zogenaamde ?minute repeater? functie. Auditief de tijd kunnen waarnemen, stamt uit een verleden zonder overdaad aan kunstmatige verlichting. Tot op de dag van vandaag staat de minute repeater genoteerd bij de top van superieure horloge complicaties. Slechts enkele horlogemakers genieten het voorrecht in het vervaardigen van dit ?snufje?, waaronder Breguet, die door know-how en vakmanschap erin slaagde het aan te passen aan de hedendaagse wensen. De uurwerken zijn onderworpen aan een complexe technische restyling met een ingenieus herontwerp en nieuwe materialen, dat gepatenteerd voorbehouden is aan Breguet voor modellen 7637 en de Haute Joaillerie 7639.


closeup van de prachtige wijzerplaatHet ontwerp van de Classique Grande Complication 7639 is volledig afgestemd op de akoestiek van de minute repeater. De unieke zetting van de diamanten op de 18K wit gouden wijzerplaat is geïnspireerd op het guilloché patroon, eigen aan Breguet, en blaast dit beroemde ?Clou de Paris? patroon nieuw leven in. 392 prinses geslepen stenen zijn met de zijde die we normaal als ?bovenkant? aanzien, naar onder gericht, zodat de puntige onderkant zichtbaar is geworden. De diamanten zijn individueel genummerd en gesigneerd ?Breguet?. Dit ontwerp zorgt voor ideale omstandigheden voor het vervoeren van de klank, die niets van haar zuiverheid verliest dankzij de zuiverheid en hardheid van de edele stukjes koolstof. Horloge 7639 brengt zulk een spectaculair geluid voort waar elke Haute Joaillerie connaisseur van versteld zal staan.


Het oog wordt ook verwend, en het complete horloge voldoet aan die wens. De volledig met diamanten bedekte kast ? baguette geslepen diamanten zijn gebed in de lunet, repeater, kroon en bevestigingen van de band ? maken van dit horloge één grote en adembenemende edelsteen. 42 baguette geslepen diamanten, gebed in de vlindergesp, maken dit juweel helemaal af.


klik aan voor een grote afbeelding van het uurwerkHandvervaardigde muzikaal getinte ornamenten en gravures sieren het mechanische uurwerk dat zichtbaar is aan de onderzijde, en getuigen van Breguet?s vakmanschap, dat reeds meer dan 2 eeuwen telt. De wit gouden kast is betrekkelijk groot (44,5mm in doorsnee) maar dat houdt veel dames tegenwoordig niet meer tegen. Integendeel, herenhorloges worden hoe langer hoe meer begeerd door hun eega?s. En als dit het horloge van meneer is, dan draagt mevrouw vast heel graag het horloge van hèm.


Neem voor verkoopinformatie contact op met Breguet via de Swatch Group in België op telefoonnummer: 0032 2 520 14 73


Tekst © voor Horloge.info door Mylène Koppyn