Één van de belangrijkste publieks-horlogeverkiezingen ? de ?Goldene Unruh? van het Duitse tijdschrift Uhren-Magazin ? gaat weer van start. In twee ronden kunnen de lezers van het magazine hun favorieten uit 461 horloges in vijf prijscategorieën kiezen.

Hoewel de uitslag van de Goldene Unruh (naar eigen zeggen de verkiezing van ?de beste horloges ter wereld?) vroeger nog wel eens wilde uitdraaien op een Duits onderonsje, is met de komst van de tweede stemronde via internet een hoop progressie geboekt. En met een keuze uit 461 modellen van tientallen merken uit heel de wereld, stelt de uitslag van deze verkiezing dan ook werkelijk wat voor.


De categorieën ? waarvan de eerste misschien wat te ruim genomen is als een Poljot International van ? 235,- het (bijvoorbeeld) op moet nemen tegen een Breitling Superocean van ? 2.280,- ? zijn onderverdeeld in de volgende prijsklassen:


A. tot ? 2.500,-
B. tot ? 5.000,-
C. tot ? 10.000,-
D. tot ? 25.000,-
E. boven ? 25.000,-


De eerste stemronde loopt tot 25 november. Alleen door het insturen van een bon uit het tijdschrift, dat in vrijwel heel Nederland bij de beter geoutilleerde tijdschriftenwinkels voor rond de ? 7,- te koop is, kan men deelnemen. Door deel te nemen maakt men automatisch kans op één van de ruim 30 prijzen met een waarde van in totaal ? 53.464,-. Nederlandse en Belgische merken ontbreken helaas nog wel, maar men kan op de bon een favoriet merk opgeven, dus misschien is daar voor de verkiezing voor 2011 wat aan te doen.


De 10 horloges met de meeste stemmen per categorie gaan door naar de eindronde. Op de website van het ? eveneens Duitse ? Focus-Online kan dan via internet een tweede keer gekozen worden. De definitieve einduitslag volgt op 25 februari 2010.