Sinds 1 november 2008 draait bij Horloge.info achter de schermen Google Analytics mee, het statistiekenprogramma van Google. Dit als zeer betrouwbaar te boek staande statistiekenprogramma stelt Horloge.info in staat voor het eerst een soort ?jaarverslag? op te stellen. Met indrukwekkende cijfers! (al zeggen we het zelf)

Bezoeken
Bij statistieken is het begrip van een aantal termen van belang om ze juist te kunnen lezen. Een website heeft bezoeken, bezoekers en pageviews. De ?bezoeken? zijn het belangrijkst, aan de hand hiervan kan worden opgemaakt hoeveel keer een website is bezocht. Horloge.info had van 1 november 2008 tot en met 31 oktober 2009 195.978 bezoeken. Vrijwel het hele jaar heeft Horloge.info qua bezoeken een stijgende lijn laten zien. Afgelopen maand oktober 2009 noteerde Horloge.info een recordaantal van 23.808 bezoeken, terwijl in november 2008 dat nog 11.682 bezoeken waren (toen overigens ook een record).


de bezoeken aan Horloge.info het afgelopen jaar per maand


Bezoekers, pageviews
De term ?bezoekers? is ook van groot belang, hiermee kan worden gemeten hoe groot het bereik van een website is. Horloge.info had 124.768 (unieke) bezoekers in de afgelopen 12 maanden, afgezet tegen het aantal bezoeken een fors aantal. Dan zijn er nog de pageviews, die nog wel eens per abuis als ?bezoekersaantallen? worden opgegeven. Pageviews zijn echter de paginaweergaves van een website. Een bezoeker die tijdens een bezoek door een website ?bladert? zorg per bezochte pagina voor een view en kan zo dus voor vele pageviews per bezoek verantwoordelijk zijn. Horloge.info had 627.616 pageviews , waaruit kan worden afgeleid dat per bezoek gemiddeld 3,2 pagina?s zijn bezocht.


Blij verrast
Henrik de Keizer, uitgever van Horloge.info, is erg tevreden over de resultaten: ?Toen we op 29 februari 2008 online gingen, hadden we qua aantallen lezers een bepaald doel gesteld. Het aantal lezers dat we na een jaar maandelijks hadden gehoopt te hebben, hadden we echter al binnen 6 maanden. Vanaf dat moment is het aantal lezers alleen maar verder gegroeid. Voor een onderwerp als horloges, dat natuurlijk erg specifiek is, ben ik erg blij ? en eerlijk gezegd een beetje verrast.?


Google
Horloge.info dankt een groot deel van de bezoekersaantallen aan de zeer goede indexering in zoekmachine Google. Een flink aantal bezoekers kom dan ook direct op een specifieke pagina op de website binnen en niet via de homepage. Zo kan de lezer direct de gezochte horloge info(rmatie) vinden, waarmee het doel van Horloge.info lijkt bereikt.


Voor meer informatie over o.a. de cijfers van Horloge.info kunt u contact opnemen met de uitgever, De Keizer Media, via telefoonnummer 010 241 76 29.