Jacob Jensen

Jacob Jensen 601Al meer dan een kwart eeuw is de ontwerpstudio van Jacob Jensen gevestigd in een groot pand op een heuvel aan het Deense Limfjord. Het opmerkelijke gebouw straalt kracht en eenvoud uit. Het is strak vormgegeven en gaat toch op in het uitgestrekte en heuvelachtige landschap van Noord-Jutland.

De vergelijking met het werk van Jacob Jensen ligt voor de hand. Essentie, eenvoud en functie. Elimineren is het credo, waarbij de natuur geldt als een bron van inspiratie.

De stijl van Jacob Jensen wordt beschouwd als toonaangevend voor Deens Design. Objecten die in vorm en in materiaal de filosofie en de signatuur van de befaamde ontwerpstudio weerspiegelen. In de staalkaart domineren de kleurtonen grijs en zwart die refereren aan de dag en de nacht, terwijl het perspectief van de strakke lijnen de horizon verbeeldt. Deze twee elementen vormen duidelijk de basis van de merkidentiteit.

De prachtige Jacob Jensen horloges worden nu al beschouwd als de klassiekers van toekomst. In de zomer van 2006 ontving de Deense designstudio voor een chronograaf één van de meest prestigieuze internationale designprijzen, de Red Dot Award. Met de introductie van de 800 serie, de Strata en de Curve, begeeft Jacob Jensen zich ook op de markt van de grotere horloges.

Jacob Jensen heeft in Nederland een online shop: JacobJensen.nl.


http://www.jacobjensen.com/

Gerelateerd nieuws

Hieronder vind je nieuws van Jacob Jensen

Jacob Jensen: Jubileum met nieuwe collectie

Ook in het jubileumjaar blijven de ontwerpen van Jacob Jensen trouw aan de pure, Scandinavische vormstijl met twee nieuwe horlogelijnen, de Rectangular en Rectangular Chronograph series. Beide zijn gebaseerd op bestaande, succesvolle modellen: in 2006 …


Lees meer