Horloge.info Top 15 2015 van start: Nr. 15 Jacob Jensen Curve horloge

Jacob Jensen Curve

Het is weer zomer, en dat betekent op horloge.info dat wij de meest gelezen artikelen uit het afgelopen jaar op een rijtje zetten. Dat doen we dit jaar alweer voor de zesde keer. Nieuwsgierig naar welk artikel de meeste bezoekers trok? Dan bent u niet de enige! Zowel de vaste lezers als de horlogemerken zijn zeer geïnteresseerd of hun (favoriete) horlogemerk goed heeft gestoord bij het lezerspubliek van horloge.info. En dat is een niet gering publiek: dit jaar verwelkomden wij bijna een kwart miljoen bezoekers, dat is zo’n 20.000 unieke bezoekers per maand.

De Top 15 is een eerlijke afspiegeling van de populariteit van de merken onder horlogeliefhebbers. De redactie van Horloge.info kijkt bij het opstellen van de top 15 namelijk alleen naar statistieken (Google Analytics) en het artikel dat het afgelopen jaar – gepubliceerd tussen 1 mei 2014 en 30 april 2015 – het meest werd gelezen, staat daarin op nummer 1.

In die periode werden bijna een half miljoen pagina’s op Horloge.info bezocht. Onze toplijst geeft door het grote aantal lezers een zeer goed beeld van de populariteit van horlogemerken in het Nederlandse taalgebied. Alle merken die de Top 15 hebben gehaald, feliciteren we dan ook van harte!

We beginnen de Horloge.info Top 15 dit jaar met een echt design horloge. Naast het geweld van smartwatches, functionele horloges en mechanische hoogstandjes, is het prachtig om te zien, dat ook een horloge dat het puur van zijn vormgeving moet hebben, de Top 15 bereikt. Het artikel over de Jacob Jensen Curve werd gepubliceerd op 24 november 2014. Gelukkig heeft de schepper van het merk, Jacob Jensen, het succes van dit model nog mee kunnen maken, voor hij zes maanden later op 89-jarige leeftijd overleed. Een trotse 15e plaats voor de Curve van Jacob Jensen.

JACOB JENSEN LANCEERT NIEUWE LIJN: JACOB JENSEN CURVE

jacob-jensen_curve-130314Het is al weer even geleden dat het Deense horlogemerk Jacob Jensen een heel nieuwe lijn lanceerde, maar de nieuwe Curve serie is zichtbaar nieuw en bijzonder, met zuivere lijnen en fraaie ontwerp vondsten. De Curve is ook een tikkeltje groter dan wat liefhebbers van het populaire designmerk gewend zijn en kost ?€ 179,-.

De tijdsaanduiding bij de Jacob Jensen Curve gaat via schijven, waarop de minuten- en urenwijzer als strepen zijn afgebeeld. De wijzerplaat is verder helemaal schoon: geen naam of indexering stoort het eenvoudige ontwerp. De wijzers draaien rond onder licht gebold glas, dat in een stalen, 38 millimeter brede kast gevangen zit. Onder de kast loopt de uit één stuk gemaakte lederen band door, waardoor deze eenvoudig zelf te vervangen is voor een band met een andere kleur.

5cc41ca_jacobjensen_curvei130314De Jacob Jensen Curve is verkrijgbaar in zes kleurvarianten: zwart met Jacob Jensen typische rode en groene wijzers (ref. 250), zwart en grijs met witte wijzers (refs. 251, 252), wit met zwarte wijzers (ref. 253), wit met gouden wijzers en een goudkleurige kast (ref. 254) en bordeaux rood met blauwe wijzers (ref. 255). De Curve is vanaf nu, o.a. via de online winkel JacobJensen.nl verkrijgbaar, en kost ?€ 179,-.