Jacob Jensen komt met nieuwe Chronograph 605

Een icoon in de Jacob Jensen horloge collectie is de Chronograph lijn, waarvoor Jacob Jensen de meest prestigieuze “Product Design of Particularly High Quality” Red Dot Design Award won. Het horloge werd vooral geprezen door het weglaten van een heleboel cijfertjes en schalen, waardoor de echte functie in het dagelijks leven weer voorop komt te staan.

Jacob Jensen Chrono_605_detailMet de 605 chronograaf heeft Jacob Jensen de fraaie opvolger gepresenteerd van een prijswinnend model: de 600 kreeg in 2006 de prestigieuze Red Dot Design Award. De nieuwe 605 heeft een kast van glanzend gepolijst, anti-allergisch en lichtgewicht titanium, 37 mm in diameter, en een leren band. Onder het saffierglas is een schitterend gedetailleerde blauwe wijzerplaat zichtbaar – die mooi “sunray” geslepen is. Hierop draaien ranke wijzers in mat koperen, mat zilveren en mat gouden kleur op matte hulpwijzerplaten.

Jacob Jensen 605 chronograaf staandOp de kast zit saffierglas, dat zeer stootbestendig en bovendien buitengewoon krasvast is, in de kast zit een betrouwbaar quartz uurwerk van de Zwitserse fabrikant Ronda, en aan de kast zit een zwart lederen horlogeband, die door de bijzondere bevestiging eenvoudig (zelf) uit te wisselen of te vervangen is. Het horloge heeft naast de tijd en chronograaffunctie, ook een datumaanduiding. Van de Jacob Jensen Chronograph 605 is ook een kleinere variant: de Chronograph 615. Het tot 50 meter waterdichte model 605 kost € 320,-.

Kijk voor meer informatie op www.jacobjensen.nl.