Montblanc eerste met e-Strap voor mechanisch horloge

2015 lijkt eindelijk de deur te hebben geopend naar smart technology in fine watchmaking. Het eerste grote horlogemerk dat zich op het e-pad begeeft, is Montblanc, die op de SIHH een zogenaamde e-strap presenteerde. Een smartwatch accessoire dat je op de band van je haute horlogerie horloge schuift.

montblanc-estrap-duoMontblanc introduceert de TimeWalker Urban Speed e-Strap, waarbij een functionele e-strap wordt gecombineerd met horloges uit de TimeWalker collectie. De e-Strap is een verwisselbare band, met geïntegreerde technologie voor een activity tracker, smart notificaties, afstandbediening en Find-Me functies. Via Bluetooth Low Energy maakt de device verbinding met een aantal Android en iOS smartphones. De drager kan dus zijn mechanische horloge dragen en toch op de hoogte worden gehouden van zijn social media life via een aantal digitale functionaliteiten.

Montblanc-e-strapSmart notificaties voor inkomende e-mailberichten op de smartphone worden aan de arm doorgegeven met een vibratie. Berichten kunnen gepreviewd worden op onderwerp of afzender, sms-berichten worden gelezen en inkomende telefoontjes gespot. Ook de status updates van je social media feeds of reminders voor agenda-afspraken worden doorgegeven en zijn afleesbaar aan de pols. Klik hier voor een video.
De activiteitentracker is een tool die de fysieke activiteit van de drager meet en die de dagelijkse doelstellingen monitort. Er zit een stappenteller op, die ook aangeeft hoeveel calorieën er zijn verbrand en hoeveel afstand er is afgelegd. De bijbehorende apps op de smartphone zorgen voor week- en maandoverzichten.
De afstandbediening is handig om de smartphone te bedienen, bijvoorbeeld voor de camera (selfies en groepsfoto’s). Ook muziek kan worden afgespeeld, gestopt en doorgespoeld via de e-Strap.
Met de Find-Me functie, ten slotte, is het horloge of de telefoon altijd vindbaar (binnen 30 meter).

montblanc-e-strap-smartwatch-duoDe drie nieuwe modellen in de TimeWalker collectie – een UTC (United Time Coordinated) met tweede tijdzone, een chronograaf en een standaard uren- en minutenhorloge – zijn speciaal voor de e-device uitgerust met een speciale band van Montblanc Extreme Leather, gemaakt in Florence bij de Montblanc Pelleteria. Het oppervlak van de band heeft een koolstofvezel look, en is behandeld om het extra slijtvast te maken. Het kan verder tegen water en hitte.
De kasten van de nieuwe modellen meten 42 of 43 mm. en hebben verder de normale kenmerken van een TimeWalker horloge. De kast is in ‘cold grey’ gezandstraald staal of staal met een zwarte DLC (Diamond like carbon) coating. Binnenin tikt een Swiss Made automatisch mechanisch kaliber.

samsung-note4-3_4rechts1.jpgHet technische deel van de e-Strap zit in een roestvrijstalen kast met rubberen bescherming en kan op de band van het horloge worden geschoven. Afhankelijk van het gebruik is de e-Strap vijf dagen stand-by en daarna kan hij met een standaard micro-USB kabel worden opgeladen. De e-Strap is compatibel met Samsung Galaxy S4, S5, Note 3, Note 4, andere Android Devices op Android 4.3 en hoger en op de Apple iPhone 4S, 5, 5C, 5S, 6 en 6 plus. De e-strap is verkrijgbaar vanaf juni.

Prijzen:
Montblanc Timewalker Urban Speed Date e-Strap, 42 mm, Calibre MB 24.09 – ca. € 2.990
Montblanc Timewalker Urban Speed UTC e-Strap, 42 mm, Calibre MB 24.05– ca. € 3.990
Montblanc Timewalker Urban Speed chronograph e-Strap, 43 mm, Calibre MB 25.07 – ca. € 4.690
E-Strap, compatible met iPhone 4S, Galaxy Note 3, Galaxy S4 en hoger – ca. € 350
e-Strap device – breedte: 14,2 mm, hoogte: 9 mm, lengte: 40 mm

Kijk voor meer informatie op www.montblanc.com