Jacob Jensen Curve
Het is al weer even geleden dat het Deense horlogemerk Jacob Jensen een heel nieuwe lijn lanceerde, maar de nieuwe Curve serie is zichtbaar nieuw en bijzonder, met zuivere lijnen en fraaie ontwerp vondsten. De Curve is ook een tikkeltje groter dan wat liefhebbers van het populaire designmerk gewend zijn.

 

De tijdsaanduiding bij de Jacob Jensen Curve gaat via schijven, waarop de minuten- en urenwijzer als strepen zijn afgebeeld. De wijzerplaat is verder helemaal schoon: geen naam of indexering stoort het eenvoudige ontwerp. De wijzers draaien rond onder licht gebold glas, dat in een stalen, 38 millimeter brede kast gevangen zit. Onder de kast loopt de uit één stuk gemaakte lederen band door, waardoor deze eenvoudig zelf te vervangen is voor een band met een andere kleur.

De Jacob Jensen Curve is verkrijgbaar in zes kleurvarianten: zwart met Jacob Jensen typische rode en groene wijzers (ref. 250), zwart en grijs met witte wijzers (refs. 251, 252), wit met zwarte wijzers (ref. 253), wit met gouden wijzers en een goudkleurige kast (ref. 254) en bordeaux rood met blauwe wijzers (ref. 255). De Curve is vanaf nu, o.a. via de online winkel JacobJensen.nl verkrijgbaar, en kost ?€ 179,-.