Bulgari en Maserati vieren jubileum met Octo Maserati

100 jaar Maserati,130 jaar Bvlgari. Dat wordt gevierd met een gelimiteerd horlogemodel in de Octo-collectie van het Zwitserse merk met de Italiaanse roots, met de fameuze Maserati drietand van het automerk op de wijzerplaat. Het partnerschap tussen Bulgari en Maserati begon in 2012, met de lancering van de Octo Quadri-Retro Chronograph die de kleuren droeg van de Italiaanse autofabrikant. Dit jaar heeft de Manufacture Bulgari ervoor gekozen de merites van het merk te eren met een chronograafuurwerk, met de koosnaam Velocissimo, wat ‘de snelste’ betekent. Dit automatische chronograafuurwerk dat de Zwitserse uurwerkmakers kozen voor de gelimiteerde Octo Maserati heeft 45 jewels en een hoge frequentie van 36.000 trillingen per uur. Het uurwerk heeft silicium echappement en een oscillerende as die als een koppelingspedaal werkt, en ervoor zorgt dat de chronograaf net zo precies wordt aangedreven als een sequentiële versnellingsbak. Dit kaliber BVL 328 heeft een gangreserve van 50 uur.

Bvlgari-Octo-Maserati-BVL328 uurwerkDe Bvlgari Octo Maserati heeft een stalen kast van 41,5 mm. in diameter en uiteraard achtkantig gevormd en met 110 facetten geslepen. De kast is tot 100 meter waterdicht en de Octo heeft twee chronopoussoirs voor stop/start en resetfuncties op 2 en 4 uur. Op de lunette bevindt zich een tachymeterschaal en het  semi-transparante blauwe kastdeksel draagt het Maserati-logo, De kast is 13,07 mm. dik en de geschroefde kroon heeft een keramisch inlegstuk. De wijzerplaat is gelakt en gepolijst in blauw en wit, ende Maserati-blauwe alligatorlederen band maakt deze limited edition (1.914 stuks) helemaal af.

Bvlgari-Octo-Maserati-achterzijde-logo
Maserati werd op 1 december 1914 in Bologna opgericht door Alfieri Maserati en twee van zijn zes broers, Ettore en Ernesto. Inmiddels is het automerk gevestigd in Modena waar het zijn 100e verjaardag viert. Ook Bulgari viert zijn verjaardag, zijn 130e welteverstaan, en met de Octo Maserati chronograaf hebben de twee merken een sportief verjaardagscadeau voor alle horlogeliefhebbers. Prijs: Octo chronograaf € 9.100.

Kijk voor meer informatie op www.bulgari.com