Jacob Jensen Chronograph 600
Chronografen zijn tijdmeetinstrumenten waarvoor menig horlogemerk zijn best doet deze zo nauwkeurig mogelijk te maken ? een beetje chronograaf (of deze nu een quartz uurwerk of een mechanisch uurwerk heeft) is tot op 1/10 van een seconde af te lezen. Dat soort nervositeit past echter niet bij Jacob Jensen, een merk dat uitblinkt in het tot de essentie terugbrengen van functionaliteiten, via wijzerplaten die totale rust uitstralen: pure elementen van Scandinavisch design.

 

Liefhebbers van objecten van Jacob Jensen weten het pure geometrische handschrift van de Deense designer dan ook te waarderen. Onnodige details worden weggelaten ? alleen de klare lijn, de functionaliteit en het materiaal staan op de voorgrond. Zo ook met de chronograaf van Jacob Jensen. Chefdesigner Timothy Jacob Jensen (zoon van): ?Men moet niet vergeten dat een horloge naast een gebruiksvoorwerp ook een sieraad is. Daarom hebben wij een bijzondere chronograaf gemaakt, een horloge dat voldoet aan de werkelijke gebruikseisen, dat tegelijkertijd simpel, mooi en tijdloos is?.

Jacob Jensen Chronograaf ref 604

De Jacob Jensen Chronograaf (serie 600) is er in vijf wijzerplaat varianten: zwart, zilver, grijs, bruin en blauw. De wijzers zijn in de kleuren mat koper, zilver en goud uitgevoerd en hebben spiegelrandje. Tijden tot 12 uur lang ? in stapjes van 1 seconde ? zijn met de quartz chronograaf te meten, die ook nog de datum toont. De kast heeft een diameter van 37 millimeter en is gemaakt van titanium, met daarop saffier glas. Voorzien van een rubberen of lederen band, variëren de horloges in prijs van € 299,- tot € 320,-. De horloges worden o.a. verkocht via de online shop JacobJensen.nl.