De naam Jacob Jensen is synoniem voor een onmiskenbaar sobere en markante stijl sinds de ontwerper onder eigen naam producten op de markt brengt. In 1958 werd zijn ontwerpstudio opgericht en in de afgelopen 50 jaar heeft zijn werk de grenzen verlegd voor klassiek-minimalistische vormgeving in de internationale ontwerpwereld.

Ook in het jubileumjaar blijven de ontwerpen van Jacob Jensen trouw aan de pure, Scandinavische vormstijl met twee nieuwe horlogelijnen, de Rectangular en Rectangular Chronograph series. Beide zijn gebaseerd op bestaande, succesvolle modellen: in 2006 ontving de Deense ontwerpstudio voor zijn Chronograph de prestigieuze internationale ontwerpprijs ‘Red Dot Award’. En in 2007 presenteerde Jacob Jensen de nieuwe Dimension-modellen, die als bijzonder accent een trapsgewijze, driedimensionale wijzerplaat hebben. Deze beide series, tot nu toe uitgevoerd in ronde vormen, worden nu ook gepresenteerd in een nieuwe rechthoekige variant.

?De rechthoekige horlogekast vormt een boeiend contrast met de klassieke ronde wijzers. Een vormgevend thema dat ons al sinds de creatie van onze eerste horloges, de Classic-lijn, fascineert?, aldus de 45-jarige hoofdontwerper Timothy Jacob Jensen. ?Daarom zijn de nieuwe Rectangular-modellen voor ons een logisch vervolg op de reeds zeer succesvolle Chronograph en Dimension.”

de Rectangular modellen met witte plaat: 32, 27 en 32 mm breed

Door de duidelijke ontwerpstijl, gecombineerd met moderne en functionele techniek, hebben de nieuwe Rectangular-modellen de uitstraling die zo typerend is voor de Deense ontwerpstudio: grote oppervlakken, duidelijke lijnen en een geometrisch zuiver handschrift.

De horloges zijn verkrijgbaar in heren- en damesuitvoeringen met witte of zwarte wijzerplaat, zijn voorzien van krasvast saffier glas, een Zwitserse quartz uurwerk en lederen band. Ze kosten tussen de € 249,- en € 330,- en zijn o.a. verkrijgbaar via de online winkel JacobJensen.nl.