Mühle-Glashütte zag Baselworld dit jaar als de start van een nieuw begin. Maanden van voorbereiding gingen op in het ontwerpen van een heel scala nieuwe stijlen en modellen met echte innovaties die gelanceerd werden tijdens de show. Mühle-Glashütte is vooral trots op haar eigen driekwart platine, een grote stap in de richting van het produceren van het eerste eigen uurwerk.

Het harde werk werd op Baselworld op prijs gesteld door zowel lokale als internationale bezoekers die zeer onder de indruk waren van het nieuwe productenpalet. Vooral de nieuwe ontwerpen vielen zeer in de smaak. Topfavoriet was de Germanika serie met 4 nieuwe modellen die in prijs variëren van ? 1,495,- tot ? 2.795,-. Het vlaggenschip van de serie is de Germanika I waarvan de spechtenhals-fijnregulering, net als de tweede tijdzonde van de Germanika II, door Mühle-Glashütte zelf zijn ontwikkeld en gepatenteerd.

Het introductiemodel van de 29er was erg in trek bij de Duitse bezoekers. De serie is vernoemd naar de officiële Duitse jeugd zeilregatta klasse en is verkrijgbaar van ? 895,- tot ? 1.895,-. De internationale bezoekers waren vooral onder de inruk van het gewaagde design van de Terranaut. Het opvallende uiterlijk van de wijzerplaat van dit sportieve horloge heeft veel weg van een instrument uit een vliegtuigcockpit.

vlnr: Germanika II, 29er en Terranaut

De genoemde horloges van Mühle-Glashütte zijn voorzien van Zwitserse Eta en ETA Valjoux uurwerken in Mühle-Glashütte uitvoering.