Jacob Jensen 757
Jacob Jensen heeft de in 2011 met een Red Dot Award bekroonde New Series uitgebreid met een model dat goed laat zien hoe belangrijk details zijn. Hoewel de horloges van Jacob Jensen over het algemeen gedomineerd worden door zwart en grijs, heeft het nieuwe 757 model een subtiel randje kleur: groen rondom de wijzerplaat.

De stijl van Jacob Jensen wordt beschouwd als toonaangevend voor Deens Design, via de objecten die in vorm en materiaal de filosofie en de signatuur van de befaamde ontwerpstudio weerspiegelen. In de staalkaart domineren de kleurtonen grijs en zwart die refereren aan de dag en de nacht, terwijl het perspectief van de strakke lijnen de horizon verbeeldt. De nieuwe Jacob Jensen New Series 757 breekt subtiel met deze stijl, door een randje kleur rond de wijzerplaat. Het frisse groen komt ook terug in de dubbele secondewijzer.

Het horloge heeft een slanke kast van edelstaal in een uniseks breedte van 35 millimeter. De Jacob Jensen 757 heeft een datumaanduiding, mineraalglas, een rubberen horlogeband en kost? (o.a. via webwinkel JacobJensen.nl) € 179,-.