Citizen?s legendarische Promaster collectie is onlangs uitgebreid met een nieuwe versie van de Altichron ? een model dat ontwikkeld is om aan de wensen van professionals te voldoen, die op zoek zijn naar een horloge dat buitengewoon bestendig en functioneel is, maar daarnaast ook zeer geliefd zal is onder liefhebbers van flinke en zeer stoere horloges.

Het Altichron model werd in 1989 gelanceerd, als onderdeel van de eerste collectie Promasters, en is nu ook voor het eerst voorzien van Citizen?s bijzondere Eco-Drive technologie. De nieuwe Altichron bezit daarnaast een skala aan innovaties, zoals een elektronisch kompas en een hoogtemeter, die gevoed wordt door een ultra-precieze sensor. De hoogtemeter functioneert binnen een buitengewone range van 300 meter onder zeeniveau, tot maar liefst 10.000 meter erboven, waardoor het theoretisch overal op aarde te gebruiken is.


De primaire functie van het horloge blijft natuurlijk de tijd, die via de grote witte centrale wijzers aangeduid wordt. De hoogte en de richting (via het kompas) kunnen met één druk op de knop door de opvallende gele en oranje wijzers worden aangewezen. De wijzers en indexen zijn voorzien van lichtgevende pasta, voor ultieme afleesbaarheid onder alle omstandigheden.


Citizen Promaster Eco-Drive Altichron


De Citizen Promaster Eco-Drive Altichron heeft een 49,5 millimeter brede titanium kast, die qua design gebaseerd is op de ronding van de aardhorizon gezien vanuit de hoogste regionen van de atmosfeer. Het horloge is er in drie varianten en begint qua prijs op ? 650,-. Kijk op Citizenwatch.nl voor meer informatie en verkooppunten.