Rolex introduceert dit jaar een nieuwe uitvoering van haar Rolex Oyster Perpetual Cosmograph Daytona, waarvan de kast en band voor het eerst geheel gemaakt zijn van platina ? het duurste edelmetaal ter wereld. Het horloge heeft daarnaast nieuwe kleuren in de kastanjebruine CeraChrom bezel en de ijs-blauwe wijzerplaat.

Rolex is een van de weinige merken die met regelmaat géén nieuw horloge presenteert, maar liever voortborduurt op de krachtige modellen die er (vaak al decennia) in de collectie zijn.  De Rolex Cosmograph Daytona is daar een goed voorbeeld van: het emblematische model werd voor het eerst gelanceerd in 1963 en viert dit jaar dus haar 50ste verjaardag.  De nieuwe uitvoering in platina wijkt qua ontwerp dan ook niet veel af van eerdere modellen, alleen zijn de gebruikte materialen en kleuren geheel nieuw.


Het is voor het eerst dat Rolex een Cosmograph Daytona uitbrengt met een geheel platina kast en schakelband. Ook de kleur van de ijs-blauwe wijzerplaat en de kastanjebruine CeraChrom keramische bezel is nieuw. De tachymeterschaal in de bezel, die de drager in staat stelt gemiddelde snelheden tot maximaal 400 kilometer per uur te meten, steekt fraai af doordat het voorzien is van een laagje platina.


Rolex Oyster Perpetual Cosmograph Daytona - klik aan voor een grotere afbeelding


De Oyster kast van het 40 millimeter brede horloge is tot 100 meter waterdicht en in de kast huist het Rolex kaliber 4130 chronografen uurwerk, dat door het COSC chronometer gecertificeerd is (en dus buitengewoon accuraat). Het automatische uurwerk is geheel door Rolex ontwikkeld en gemaakt en kan tijden meten tot maximaal 12 uur.


Kijk op Horloge.info/Rolex voor meer nieuws en bezoek Rolex.com.