Samsung heeft in de eerste twee maanden na de lancering wereldwijd meer dan 800.000 Galaxy Gear smartwatches verkocht. Daarmee zijn de verkoopaantallen voor Samsung zelf boven verwachting. Het Koreaanse bedrijf geeft aan dat het vanwege het succes meer budget vrijmaakt voor promoties rond de feestdagen, schrijft persbureau Reuters.

De smartwatch, die vanaf 275 euro in de schappen ligt, werkt als accessoire bij Samsung Galaxy smartphones. Het kleine OLED-scherm biedt basisfuncties zoals berichten en notificaties over wie er belt of gebeld heeft, en er zijn diverse apps waarmee steeds nieuwe functies worden toegevoegd. Het horloge komt in veel landen gratis of tegen gereduceerde prijs bij een Samsung toestel. De Gear werkte bij de lancering alleen met de Galaxy Note 3 en nieuwe Galaxy Note 10.1. De Galaxy S4 is daar al aan toegevoegd en binnenkort volgen de S III, Note II, S4 Mini, S4 Active, S4 Zoom en Mega 5.8 en 6.3.


Over of het verkochte aantal gaat over het aantal aan verkooppunten uitgeleverde apparaten of dat het daadwerkelijk aan consumenten verkochte producten zijn, bestaat discussie. Op sommige weblogs wordt gespeculeerd dat het aantal daadwerkelijk aan eindverbruikers verkochte aantal niet boven de 50.000 uitkomt en dat de andere 750.000 stuks nog op de plank bij retailers liggen. Samsung ontkent dit laatste, maar geeft verder geen inlichting over hoe de cijfers moeten worden gelezen.