Anonimo

Anonimo Opera Meccana Militare Crono FlybackIn 1997 lanceerde Federico Massacesi, de vroegere zakenpartner van de Italiaanse modelegende Salvatore Ferragamo, in hartje Firenze het horlogemerk ?Anonimo?. Hij creëerde een onderneming gespecialiseerd in de productie van unieke, Italiaanse horloges, gebaseerd op de jarenlange traditie van horlogemakerij in Firenze. Zijn uitdaging: wereldwijd gerespecteerd worden als de belangrijkste Italiaanse producent van mechanische horloges van topkwaliteit.


Toen de Richemont Group Panerai overnam, zag het er naar uit dat een groep Italiaanse vaklui naar het buitenland zou moeten vertrekken om hun beroep te kunnen uitoefenen. Zo zou een belangrijke traditie verloren gaan. Massacesi nam de vaklui in dienst en besloot een nieuw merk te lanceren dat dankzij het bestaande vakmanschap een traditie aan zich kon linken. Zo werd Anonimo geboren, een ambachtelijk Italiaans kwaliteitshorloge. Anonimo horloges werken uitsluitend mechanisch en zijn vervaardigd in topkwaliteit roestvrij staal. Deze kenmerken maakt de horloges uniek onder vergelijkbare exclusieve horloges.


Anonimo D-DateWaarom Anonimo? De naam is bewust gekozen: ?Anonimo? wekt nieuwsgierigheid en interesse op. Het is het Italiaanse woord voor anoniem en is geboren vanuit de fundamentele filosofie van het bedrijf. Anonimo horloges vertellen het verhaal van de persoon die het draagt. Ze onderstrepen op subtiele wijze de persoonlijkheid van de drager.
De horloges zijn een uitdrukking van de waarden en principes van het bedrijf: Eerlijkheid, originaliteit, uitmuntendheid, aandacht voor de essentie en teamwork.


Anonimo heeft een uitgebreide collectie van horloges met uiteenlopende specialiteiten en zijn voornamelijk bedoeld voor heren. Zo zijn er modellen voor professionele duikers, maar worden er ook specifiek horloges ontwikkeld bijvoorbeeld voor legerdoeleinden.


Het Anonimo Crown Vanishing Locking DeviceAnonimo verricht onderzoek, en ontwikkelde exclusieve, internationale processen: het ?Kodiak procédé?, ? The Crown Vanishing Locking Device? en OX-pro waar het merk een patent op heeft genomen.


Het ?Kodiak process?
Leder is amper bestand tegen zout water. Huidige behandelingen om leder waterbestendig te maken, verlagen de poreusheid en de transpiratie-eigenschappen. Dankzij het exclusieve ?Kodiak Process? behoudt leder zijn karakteristieke eigenschappen. Leder wordt niet waterafstotend maar laat water door zonder dat het beschadigd wordt.


Anonimo Zulu Time met OX-Pro en Crown Vanishing Locking DeviceHet ?Crown Vanishing Locking Device?
Dit systeem maakt het blokkeerbare opwindmechanisme van een horloge waterdicht door middel van een kroonvormige beveiliging. Een vernieuwend principe binnen de sector van de horlogemakerij. De opwindknop zit onderaan de kast van het uurwerk in plaats van aan de zijkant. Dit zorgt voor meer gebruiksgemak, en vermijdt irritatie aan de pols. Het ?Locking Device? zit op elk Militare Model.


OX-Pro
OX-Pro is een oxidatieproces dat voorheen enkel gebruikt werd voor militaire doeleinden. Het proces wijzigt de oppervlaktemoleculen van roestvrij staal, maakt ze donkerder en geeft het een matte finish. Blootstelling aan licht, lucht en transpiratie leidt bij horloges die met een gewone coating zijn behandeld tot krassen terwijl deze processen geen enkele invloed hebben op horloges behandeld met het OX-Pro procédé.


http://www.anonimo.com/

Gerelateerd nieuws

Hieronder vind je nieuws van Anonimo

ANONIMO is Official Timekeeper of WRC

WRC Promotor en Anonimo hebben samen een meerjarige overeenkomst gesloten, waarbij deze laatste tot Official Timekeeper van het FIA World Rally Championship is benoemd. De samenwerking is beklonken eind januari tijdens de opening van het …


Lees meer


Anonimo Carbon Diver ? lichter en mooier

De Carbon Diver is afgeleid van Anonimo?s instapmodel, de Sailor Diver. Dit sporthorloge uit 2007 werd ontworpen met het oog op gebruik bij recreatief duiken en zeilen en is waterdicht tot 300 meter. Hiermee voldoet …


Lees meer


Anonimo Polluce Corsaro Nero, Verde en Rosso

Emilio Salgari (1862 ? 1911) was vooral populair in Italië, Portugal en Spaanssprekende landen, waar hij bekend stond als de "Italiaanse Jules Verne". In Nederland en België werd één van zijn personage beroemd door een …


Lees meer


10 jaar Anonimo: Marlin 7001

Anonimo brengt de Marlin 7001 in een beperkte oplage van slechts 199 exemplaren op de markt. Elk exemplaar is genummerd op de achterzijde van kast naast een gegraveerde afbeelding van een marlijn, de zwaardvis waar …


Lees meer


Anonimo Cronoscopio Mark II Shelby 2018

50 jaar geleden was Shelby één van de beste autocoureurs ter wereld tot hij in 1961 met racen moest stoppen door een chronische hartziekte. Daarop stortte hij zich op een andere jongensdroom: het bouwen van …


Lees meer