Anonimo stelde tijdens Baselworld nieuw model met een spannende achtergrond voor, uitgewerkt in drie versies: de Polluce Corsaro Nero, Verde en Rosso. De horloges, geïnspireerd op drie personages uit een boek van de Italiaanse schrijver Emilio Salgari vullen de reeks Polluce ? het paradepaardje van Anonimo ? aan.

Emilio Salgari (1862 ? 1911) was vooral populair in Italië, Portugal en Spaanssprekende landen, waar hij bekend stond als de “Italiaanse Jules Verne”. In Nederland en België werd één van zijn personage beroemd door een miniserie die op de televisie werd uitgezonden: Sandokan. Salgari schreef zo’n tweehonderd boeken met helden uit vele verschillende culturen ? en vaak op exotische locaties ? in de hoofdrol. Van zijn avonturenromans werden wereldwijd miljoenen stuks verkocht.


Emilio Salgari (1862 ? 1911)De boeken van Salgari zijn nog steeds erg populair, onder meer Umberto Eco en Federico Fellini zijn grote fans. Ook Anonimo oprichter Federico Massacesi is in de ban van Salgari. Het boek ?Il Corsaro Nero? (de zwarte piraat, 1898) sprak Massacesi zo tot de verbeelding dat hij op het idee kwam een horloge op de markt te brengen ter ere van de piraat. Het resultaat: Polluce Corsaro Nero, Verde en Rosso, naar de drie helden uit het bekende boek, de zwarte piraat en zijn twee broers, Il Corsaro Verde en Il Corsaro Rosso (de groene en rode piraat).


De gloednieuwe horloges zijn gebaseerd op het duikershorloge Polluce uit de collectie Opera Meccana. Dit model herdenkt het ophalen van een schat uit het wrak van de stoomboot Polluce die in 1841 zonk in de Tyrrheense Zee. De bronzen kast van het horloge is een knipoog naar die schat. De wijzerplaat kreeg een nieuwe originele look in drie verschillende kleuren: zwart, groen of rood en draagt het woord ?Corsaro? en twee gekruiste piratenzwaarden.


Anonimo Polluce Corsaro VerdeDe kast, met een diameter van 42 mm, is gezandstraald en gesatineerd en is vervaardigd uit de speciale bronzen legering UNI5275. Legering UNI5275 behoort tot een groep van legeringen (brons, aluminium, ijzer en nikkel) die toegepast worden in hightech maritieme constructies met hoge mechanische weerstand en weerstand tegen corrosie, zoals bij schroeven en torpedoflenzen. De kast heeft een geschroefde bodem en kroon, een automatische heliumventiel en extra dik saffierglas waardoor het horloge waterdicht is tot 1.200 meter.


In het horloge tikt het automatisch Anonimo kaliber 01.0 (op basis van de Sellita SW200) met een rotor die vervaardigd is volgens specificaties van Anonimo. De Polluce Corsaro Nero, Verde en Rosso kosten ? 3.300,-. Voor verkoopinformatie zie de website van Anonimo België of bel 0032 ? (0)476 96 11 88.