Anonimo viert het haar twintigste verjaardag met een vintage horloge; de Anonimo Vintage Militare

Het fraaie model is een heruitgave van uit de Vintage Militare lijn en heeft dezelfde functies, dezelfde esthetiek als het origineel, maar werd voorzien van wat subtiele veranderingen waardoor het horloge beter aansluit op de eisen van deze tijd.

Een van de karakteristieke op de wijzerplaat  zijn de indexen die in de kenmerkende Anonimo driehoek zijn geplaatst.  Het merk heeft dit symbool als logo, te vinden op 12 uur en onderstreept dit  kenmerk door de Arabische indexen 12, 4 en 8 zo te plaatsen dat deze een driehoek vormen.  Bijna identiek aan de originele editie is het logo ‘Vintage’ op 9 uur wat ook geldt voor de vorm van de  wijzers en de rode kleine indexen die als  24-uurs markers op de eierschaalkleurige wijzerplaat zijn geplaatst.  Net als op het origineel  is het datumvenster  op 6 uur gevestigd.

ANONIMO_militare_vintage_ecru_detail

Anonimo werd in 1997 opgericht Florence, Italië, maar sinds 2013 is het merk gehuisvest in Zwitserland. Het blijft trouw aan beide grondgebieden want Anonimo combineert Zwitserse precisie met een Italiaans sportief-chique stijl. De horloges van Anonimo zijn robuust,  mannelijk en stylish. Daarbij zijn de Militare en Nautilo lijnen herkenbaar aan stalen, 43,4 mm kussens-vormige kasten, het ronde, gepolijste bezel en het less- is more ontwerp voor de wijzerplaat. Het eerste Militare model werd in 2011 gepresenteerd.Vintage_anonimo2_sfeer

Het jongste vintage model mag dan veel trekken hebben van het origineel, er zijn ook aanpassingen gedaan. Zo is de kroon verplaatst van 6 naar 12 uur, een verwijzing naar het zakhorloge, maar vooral een verbetering in draagcomfort voor de drager. Daarnaast draagt de vernieuwede kroon bij aan een hogere waterdichtheid. De kroon op deze positie is slechts één van de fraaie blikvangers van de Anonimo Vintage Militare . Dankzij een gepatenteerde ontwerp is  de bescherming rondom de kroon, die zich tussen de lugs bevind bewegen.  En, omdat het bedrijf een verhuizing heeft doorgemaakt is de aanduiding ‘Handcrafted in Firenze’  vervangen door ‘Swiss Made’.

Naast deze, overigens prachtige details zit het meest ingrijpende deel van de aanpassingen in het uurwerk. Het model is voorzien van een automatisch uurwerk, Sellita SW260-1, met ‘Anonimo’ gegraveerd op het oscillerende gewicht.  Het uurwerk heeft een gangreserve van 38 uur. De Anonimo  Vintage Militare is waterdicht tot 120 meter en wordt geleverd op een in Italia met de handgemaakte kalfslederen band  die gesloten wordt met een pin-gesp.

Prijs: € 2.275
Meer informatie: Anonimo.com