Style-icon horloge Bulgari Octo Roma; eenvoud die geen eenvoud is

Eenvoud is zo eenvoudig nog niet. De Octo familie met de achthoekige vorm geïnspireerd op de Basiliek van Massentius in Rome, is een van de meest populaire pilaren waar de Bulgari horloge collectie op rust. Het geheim van het succesvolle Bulgari horloge;  perfectie op elk niveau, subtiliteit, elegantie, de juiste verhoudingen  en een hoge mate van tijdloosheid, gevangen in een karakteristiek design.

De collectie werd voor het eerst geïntroduceerd in 2012. Het 2017 style-icon verschilt niet zo heel veel van het eerste model. Centraal staat de perfect uitgebalanceerde achthoek die gecombineerd wordt met een cirkel. Deze geometrische vormen staan symbool voor leven, oneindigheid en wedergeboorte. Sinds de middeleeuwen en de renaissance werken veel grote Italiaanse architecten met deze symbolen in hun werk. De achthoekige vorm van de Octo is dan ook geïnspireerd op architectuur die in het Massentius in Rome te vinden is.  HD_Bulgari_OctoRoma_BigDe Bulgari Octo Roma is vooral toegevoegd als ‘lichtere’ variant. Al is de kast met 41 mm gelijk gebleven, want er zijn vooral kleine veranderingen doorgevoerd. Zo zijn de lugs wat slanker vormgegeven en werd binnen de nieuwe lijn een bruine Octo Roma toegevoegd. De diepte, warmte en speelse bruine kleur die een fraai geheel vormt met de stalen of 18 karaat roségouden kast, is tot stand gekomen door de wijzerplaat meerdere laklagen te geven.

Een aantal details op de wijzerplaat zij nu geborsteld in plaats van gepolijst en omdat de lugs smaller zijn voorgegeven is de band dat ook. Deze is met 32,5 mm nog altijd niet heel erg smal, maar draagt comfortabel. De kast van deze uitgave is ook subtiel gerestyled voor een gladder en comfortabeler gevoel en dat is ook gedaan met de band dankzij een naadloos design.HD_Bulgari_OctoRoma_3

De Octo Roma is leverbaar in vijf uitvoeringen met keus uit drie verschillende wijzerplaten: wit, zwart of bruin. Voor de kast kan gekozen worden uit staal, goud met staal of goud. Het iconische horloge ‘met de 58-facetten’ is waterbestendig tot 100 meter, onder andere dankzij een geschroefde kroon. De Bulgari Octo Roma wordt aangedreven door een automatisch uurwerk,  kaliber BVL 191. Dankzij een saffieren kastdeksel is het hart van het horloge, dat met 28.800 tikken per uur slaat, in werking te zien. Het uurwerk heeft een gangreserve van 42 uur en is versiert met Côtes de Genève decoratie.

Prijs vanaf: € 5.000 (staal met kroko band)

Meer informatie: Bulgari.com