Bvlgari slaat munt uit het verleden

Met drie nieuwe Monete-creaties

Bvlgari slaat munt uit het verleden

De Monete-collectie van Bvlgari stamt uit 1966. De oude munten leggen een tussen heden en verleden en verwijzen naar de klassieke Griekse en vooral Romeinse wortels van het juwelen-, en horlogehuis. Bvlgari slaat munt uit het verleden met de introductie van een drietal nieuwe muntcreaties.

Bvlgari slaat munt uit het verleden

Een vroege Bvlgari Monete ring

Nicola Bulgari, de jongste kleinzoon van oprichter Sotirio Bulgari, toonde zijn passie voor buitengewone, eigentijdse juwelen door ze te combineren met iets ultra klassieks. Met antieke Romeinse, Griekes en Perzische munten. En de muntjuwelen en -horloges met de naam Monete waren een instant succes. Bijvoorbeeld Grace Kelly, Elizabeth Taylor, Goldie Hawn en Candice Bergen zijn slechts enkele van de vele beroemdheden die werden gezien met de muntcreaties van dé juwelier van de Eeuwige Stad, Bvlgari. In 2017 verschenen al moderne, nieuwe varianten in de kenmerkende Octo-stijl van het huis. En dit jaar is het tijd voor drie nieuwe creaties in deze hoekige verschijningsvorm.

Bvlgari slaat munt uit het verleden in roségoud

Bvlgari slaat munt uit het verleden

In de roségouden de Octo Roma Monete tikt een geskeletteerd uurwerk

De roségouden Octo Roma Monete is voorzien van een zeer plat en bovendien geskeletteerd uurwerk. En dat uurwerk heet kaliber 268 SK en is voorzien van een vliegende tourbillon. Het dient met de hand opgewonden te worden. En het uitzonderlijke uurwerk wordt zichtbaar met een druk op de knop. Dan opent het deksel zich namelijk. En op dat deksel is een ultra-zeldzame Romeinse munt uit de 4e eeuw geplaatst. De 2000-jaar oude munt toont een reliëf van keizer Constans (rond 323 – 18 januari 350), één van de drie zonen van Constantijn de Grote, die regeerde over Rome en de westelijke provincies van het rijk. Aan de muntzijde die zichtbaar word, wanneer het horloge open staat, is de Concordia te zien. Het is een afbeelding van harmonie. En die harmonie staat voor de drie zonen van Constantijn de Grote die jarenlang gebroederlijk en vreedzaam konden regeren.

Bvlgari slaat munt uit het verleden in platina

Bvlgari slaat munt uit het verleden

De platina Octo Roma Monete heeft een munt die de overwinning van keizer Constans op de Franken viert

Bvlgari slaat munt uit het verleden

De platina de Octo Roma Monete

De tweede Octo Roma Monete, die in platina is uitgevoerd, heeft ook een geskeletteerd uurwerk met vliegende tourbillon in de kast. Maar de munt die wederom keizer Constans toont, is natuurlijk een ander exemplaar. En dit keer toont de muntzijde Constans’ overwinning op de Franken. Het was één van de hoogtepunten van zijn bewind. Ook voor deze tweede zeer exclusieve Octo Roma Monete geldt dat de combinatie van moderne horlogetechniek en de klassieke Romeinse oudheid tot een zeer fascinerende creatie kan leiden. Bovendien uiterst exclusief en uniek. Bvlgari slaat munt uit het verleden en doet dat op typisch Romeinse wijze; exuberant, flamboyant en weelderig.

Bvlgari slaat munt uit het verleden in goud, diamant en koraal

De platina de Octo Roma Monete

In het Monete hangerhorloge is een munt uit de tweede eeuw te zien met daarop de Apollo van Grynion

Het tweede Monete uurwerk is een hangerhorloge met een munt uit de tweede eeuw met de Apollo van Grynion aan de voorzijde en de god Apollo op de achterkant. De achthoekige hanger is gemaakt van roségoud en hangt aan een massief gouden collier van 90 centimeter. En zowel het collier als de wijzerplaat zijn bezet met handgesneden koraal afkomstig van Sardinië en briljant geslepen diamanten. Het is een uitzonderlijk stuk dat nadrukkelijke de grenzen tussen joaillerie en horlogerie opzoekt. En het is ook een creatie die de drager of draagster het ‘veni, vidi, vici’-gevoel van een Romeinse keizer of keizerin zal geven.

De platina de Octo Roma Monete

Heel veel delicaat handwerk is vereist om tot dit spectaculaire hangerhorloge te komen

Voor meer informatie over deze typisch Romeinse creaties: www.bulgari.com