Omega Speedmaster Moonwatch 321 Platinum

Deze ultieme Moonwatch is uitgerust met kaliber 321

Omega Speedmaster Moonwatch 321 Platinum

Precies 50 jaar nadat Neil Armstrong voet op de maan zette, verschijnt de Omega Speedmaster Moonwatch 321 Platinum op Aarde. Deze ultieme 42mm Moonwatch in platina is uitgerust met kaliber 321 en dat maakt het tot een uiterst begeerlijke Speedmaster. De ultieme Speedmaster misschien?

In 1969 op 21 juli om 02:56 UTC stapte astronaut Neil Armstrong van de Eagle op het maanoppervlak. Precies 50 jaar later – op de minuut af dus en geen seconde vroeger of later –  landde de Omega Speedmaster Moonwatch 321 Platinum (311-93-42-30-99-001). Op Aarde voor alle duidelijkheid, niet op de maan. In deze 42 mm platina Speedmaster tikt kaliber 321 dat al eerder verscheen. Dat uurwerk verscheen afgelopen januari op eigen kracht. En hoewel we bij Horloge.info verwachtten dat het in een speciale Speedmaster zou opduiken, wisten we natuurlijk niet hoe deze eruit zou gaan zien. De platina variant lijkt in niets op de jubileummodellen die we eerder toonden.

Omega Speedmaster Moonwatch 321 Platinum

De 42 mm Omega Speedmaster Moonwatch 321 Platinum (311-93-42-30-99-001)

Eén keer zwart onyx en drie keer meteoriet

Welnu, het uurwerk waarvan jaarlijks maximaal maar 2.000 stuks worden gebouwd, huist dus in een platina kast (Pt950Au20) met de klassieke Moonwatch vorm en gepolijste en gesatineerde oppervlakten. Geen platina band, maar alligatorleer houdt de zware kast op zijn plek op de pols. De lunette is van zwart keramiek en de cijfers van de tachymeterschaal zijn uitgevoerd in wit email. En de wijzerplaat is ook een inspectie waard. Een gepolijste zwarte wijzerplaat van onyx met daarin drie subdials van buitenaards meteoriet. Witgouden wijzers en opgelegde indexen sieren het oppervlak. Ook het Omega-logo is opgelegd.

Omega Speedmaster Moonwatch 321 Platinum

De Omega Speedmaster Moonwatch 321 Platinum als een astronomisch verschijnsel

Verguld chronograafkaliber 321

Wat is het hoogtepunt van de Omega Speedmaster Moonwatch 321 Platinum? Is het de platina kast, de intens zwarte en subtiele wijzerplaat of toch het handopwindkaliber 321? Dat laatste waarschijnlijk. De heruitgave van het klassieke chronograafkaliber 321 is een gedurfde zet. In dit Omega-uurwerk is niets moderns te vinden. Het is geen co-axial uurwerk, er is geen silicium gebruikt en het is zeker geen Master Chronometer. Nee, het is exact hetzelfde uurwerk dat lang geleden gebouwd werd. En dus tikt het heel gestaag met 18.000 vibraties per uur. Door het saffierglas aan de achterzijde is het vergulde micro-mechanische meesterwerk te bewonderen.

Omega Speedmaster Moonwatch 321 Platinum

Geniet van het vergulde chronograafkaliber 321

Voor wie is de Omega Speedmaster Moonwatch 321 Platinum?

Voor wie en voor hoeveel personen deze speciale Moonwatch gemaakt wordt, weten we niet. Het is geen gelimiteerde editie, maar het uurwerk is gelimiteerd door productie. En omdat het een platina chronograaf is, zal het aantal mensen dat de portemonnee kan trekken ook wel gelimiteerd zijn. Een datum waarop het horloge daadwerkelijk beschikbaar is, hebben we ook nog niet. Maar dat we hier met een zeer, zéér exclusieve Moonwatch te maken hebben, staat buiten kijf. We houden het in de gaten en anders is het misschien in de toekomst te vinden op omegawatches.com.