Corum kiest een nieuwe koers

Terug naar de basis met de Admiral, de Bubble en natuurlijk de Golden Bridge

Corum kiest een nieuwe koers

Wie Corum zegt denkt…? Golden Bridge, het staafvormige uurwerk. Maar ook Bubble met zijn extravagant gebolde saffierglas. En ook Admiral met zijn nautische vlaggen is een correct antwoord. Corum kiest een nieuwe koers om deze boegbeelden op de voorgrond te plaatsen.

De laatste keer dat Corum op Horloge.info voorbijkwam was in 2009  toen het merk terug te vinden was in een opsomming van deelnemende horlogehuizen aan Only Watch van dat jaar. Natuurlijk, dat zegt niet alles. Maar het zegt wel íets. Namelijk dat Corum de laatste jaren niet het meest relevante merk in de horlogewereld is geweest. En dat is ooit anders geweest. Want Corum, opgericht in 1955 in La Chaux-de-Fonds, heeft heel wat creatieve hoogtepunten op het palmares. Zoals de kleurrijke Admiral die in 1960 verscheen en opzien baarde met zijn nautische thematiek. De gouden munt met daarin een uurwerk uit 1964, oftewel de Coin. Zoals ook het Rolls-Royce horloge uit 1976 baanbrekend was. En dat omdat het de eerste samenwerking tussen een horlogemaker en een autofabrikant was. Plus de veel recentere, kleurrijke Bubble met het hoge, gebolde saffierglas.

Corum kiest een nieuwe koers

De meest gecompliceerde Bubble aller tijden is de Bubble 47 Central Tourbillon

Corum kiest een nieuwe koers met drie vlaggenschepen

Maar ook op het technische vlak liet Corum zich niet onbetuigd. Corums uurwerkkunde kwam in 1980 tot uiting in een staafvormig uurwerk in goud, de onvergelijkbare Golden Bridge. En deze iconische Golden Bridge vormt samen met de Admiral en de Bubble de kern van Corum anno 2019. Noem het Corum 2.0. Corum kiest een nieuwe koers met drie beroemde vlaggenschepen die een reputatie hebben hoog te houden. Admiral, Bubble en Golden Bridge onderscheiden Corum van de conculega horlogehuizen.

Corum kiest een nieuwe koers

Corum Golden Bridge Rectangle

Minder referenties, kleinere manufactuur, nieuwe relevantie

Het focussen op de drie beroemdste namen uit de Corum-geschiedenis hoopt het horlogehuis de toekomst veilig te stellen. Door te knippen in de referenties, de manufactuur te verkleinen en zich te concentreren op de bestaande, bewezen producten, met Corum weer relevant worden. Corum is eigendom van Citychamp Watch & Jewellery Group, een beursgenoteerd bedrijf uit Hongkong. En onder de vleugels van de groep vallen onder ander Rotary en Eterna. Maar de groep is ook eigenaar van verschillende toonaangevende massamerken op de Chinese horlogemarkt. Een nieuw marketing/product-team is nu volop bezig ??nieuwe merkgerichte, productgerichte art direction te ontwikkelen en in te zetten. Immers, Corum moet weer onder de aandacht van het horlogepubliek gebracht worden. En natuurlijk houden we de nieuwe koers van Corum het scherp in de gaten.

Corum kiest een nieuwe koers

De Corum Admiral Legend 42 Full Black van dit jaar met monochromatische nautische vlaggen op de wijzerplaat

Voor meer informatie over de ingekrompen Corum-collectie: www.corum-watches.com

Nieuwsgierig naar de eigenaren van Corum: www.citychampwatchjewellery.com