Hamilton Intra-matic 68 Auto Chrono, American Classic herenhorloge

Met de American Classic collectie brengt Hamilton een ode aan de eigen roots. De classic horloges uit de serie ademen de sfeer van de Amerikaanse horlogestijl van de jaren zestig, terwijl onder het vintage uiterlijk een modern Zwitsers hart klopt.HD_Hamilton_IntraMatic68_Big

Originele Hamilton Chronograph-B

 

In 1968 introduceerde Hamilton, naast de Chrono Matic, de Chronograaf B. De horloges hadden het design van wat ‘de panda’ genoemd zou gaan worden; een donkere wijzerplaat met twee witte sub-dails, of omgekeerd; een witte wijzerplaat met donkere sub-dails. Deze look was enorm populair in de Jaren 60 en 70, en is de originele horloges zijn nog altijd gewild collectors item. De 2017 Hamilton Intra-matic 68 Auto Chrono is gebaseerd op deze twee modellen.

Helaas kunnen we niet allemaal een origineel bemachtigen, maar gelukkig er de vintage style Hamilton Intra-Matic 68 Auto Chrono. Het model benadert het origineel behoorlijk. Zo is de Hamilton Intra-matic 68 Auto Chrono voorzien van de ronde, vintage ‘look & feel’ pushers naast de kroon en heeft het een gelijksoortige stalen behuizing als het eerste model. Opvallend verschil is de vormgeving van de tachymeterschaal. Deze is in het origineel zwart of wit, gelijk aan de kleur van de wijzerplaat. In het jongste model heeft deze een meer aanwezige uitstraling gekregen door deze dezelfde kleur te geven als de kleine vensters.  Het retro karakter van het sportieve herenhorloge wordt eveneens uitgedragen door de koepelvormige vorm van het saffierglas en de gebogen wijzers. Een zwarte geperforeerde band maakt de look compleet.

 

Web_Hamilton_IntraMatic68_Big

 

HD_Hamilton_IntraMatic68_870_detail

Weinig vintage is er aan het moderne kaliber. De Hamilton Intra-matic 68 Auto Chrono heeft het Hamilton H-31kaliber, gebaseerd op de Valjoux 7750 (1974). De H-31 werd in 2011 geïntroduceerd met als meest prominente verbetering een verlening van de gangreserve van 42 naar 60 uur. Het uurwerk drijft uren, minute, seconden, chronograaffuncties, datum en een tachymeter aan. Dit alles in een 42 mm stalen kast met anti-reflecterend saffier en een waterdichtheid tot 100 meter. De zwart wijzerplaat met zijn karakteristieke witte sub-dails voor de 30 minuten teller (3 uur) uur en de kleine seconde (9 uur) heeft wijzers die voorzien zijn van Super-luminova®.

Prijs: € 1.995
Meer informatie: Hamiltonwatch.com