WRC Promotor en Anonimo hebben samen een meerjarige overeenkomst gesloten, waarbij deze laatste tot Official Timekeeper van het FIA World Rally Championship is benoemd. De samenwerking is beklonken eind januari tijdens de opening van het nieuwe seizoen in Monaco. De nieuwe samenwerking versterkt het motorsportportfolio van Anonimo, waarbinnen eerder al samenwerkingen binnen Moto3 en TCR stonden genoteerd. Vorig jaar won de Spaanse Joan Mir Mayrata (20 jaar) de Moto3 in samenwerking met Anonimo.

Een goede match

Julien Haenny, CEO Anonimo and Oliver Ciesla WRC Promoter managing director

Julien Haenny, CEO van Anonimo onderstreept hiermee zijn overtuiging van het sterke verband tussen de horlogerie en de motorsport. Volgens Haenny delen de twee branches – naast het kennisgebied van technische bouwkunde – dezelfde waarden: emotie, passie, teamwork en last but not least, precisie.  Bovendien wil het horlogehuis volgens de CEO een nieuw publiek bereiken en ziet het de ‘partnership with WRC [as] a natural step in this direction’. Ook WRC Promoter managing director Oliver Ciesla is zeer te spreken over de overeenkomst. Ciesla: ‘The excitement in rallying comes from the battles fought against the clock and accurate timekeeping defines what WRC is all about. We welcome Anonimo to the championship and I’m delighted such a prestigious brand, with such popular collections as Militare and Nautilo, has chosen to add the WRC to its portfolio.’ Anonimo deelt zijn trots en geluk met zijn publiek door middel van een bijzondere editie van zijn Militare: de Anonimo Militare WRC.

Over de Anonimo Militare WRC

De kast van de Militare (herkenbaar cushion shaped en met de kroon niet rechts maar bovenop) heeft een PVD-coating, is 43,40mm breed en waterdicht tot 120m. Voorts staan op de lunette de cijfers vande tachymeter: een functie die bij deze WRC-editie niet mocht ontbreken. Op de grijs geborstelde wijzerplaat (met het logo van WRC) staan nog twee kleine subwijzerplaten: een dertigminutenteller en een secondenteller. Het uurwerk is een Sellita SW300 met Dubois Dépraz 2035M module, speciaal gemaakt voor Anonimo. Dit is een automatisch uurwerk met een gangreserve van 42 uur. De band is van stof met cordura-effect: vlamvertragend materiaal dat wordt gebruikt voor pilotenkleding met geïntegreerd leer.

Prijs: CHF 5.250

Kijk ook op de website van Anonimo.