Anonimo bestaat in 2008 tien jaar. Om dit te vieren, ontwikkelde het merk tien speciale modellen, een bijzondere collectie die de expertise van Anonimo onderstreept. De topper in deze reeks is het model Marlin 7001, een duikershorloge met een voor Anonimo totaal nieuwe vormgeving en constructie.

Anonimo brengt de Marlin 7001 in een beperkte oplage van slechts 199 exemplaren op de markt. Elk exemplaar is genummerd op de achterzijde van kast naast een gegraveerde afbeelding van een marlijn, de zwaardvis waar dit duikershorloge zijn naam aan dankt. Uniek voor Anonimo is dat de kast gemaakt is uit één stuk (monoblock), de geschroefde lunet verzekert de dichting. Het horloge, gemaakt uit gezandstraald gesatineerd antimagnetisch roestvrij staal, is bestand tegen extreme omstandigheden. Zo is het waterdicht tot 1.500 m dankzij de automatische heliumventiel en is het bandje behandeld om het te beschermen tegen zeewater.

de achterkant van de Anonimo Marlin 7001De wijzerplaat is door de forse afmeting van het horloge (diameter: 52,5 mm inclusief kroon!) ruim opgemaakt en is zowel overdag als ?s nachts goed afleesbaar door de lichtgevende coating van de urenaanduiding en wijzers.


Het horloge is voorzien van het automatische kaliber Anonimo 01.0, gebaseerd op een Sellita SW200 dat een gangreserve heeft van circa 40 uur.


De prijs van dit forse horloge is ? 4.200,-.