Ter ere van het 10 jarig bestaan geeft Anonimo een speciale versie uit van haar eerste model, de Millemetri 10 anni. Een model dat, zelfs naar eigen zeggen van het merk uit Florence, wel wat weg heeft van de oudere Panerai modellen.

En dat is ook niet zo vreemd, de mensen van Anonimo komen veelal rechtstreeks uit de oude werkplaats van Panerai nadat deze haar productielijn had verhuisd. De werknemers die toen achterbleven werden opgenomen door het daarop opgerichte Anonimo. Ook de voormalige topman van Panerai, Dino Zei, werkt inmiddels samen met Anonimo.

De Millemetri 10 anni is een 42 mm breed horloge met een gezandstraalde stalen kast en lunet die daarna met een Ox-Pro behandeling zwart zijn gemaakt. De naam van het model verwijst naar de grote waterdichtheid (mille metri of 1000 meter) hoewel dit nieuwe model nog 200 meter dieper zou kunnen gaan. Het heeft een geschroefde kroon en een handmatig te ontsluiten heliumventiel achter de tweede kroon, een saffier glas aan de voorkant en een gesatineerde achterdeksel. In de kast huist het Anonimo caliber 01.0 op basis van het Sellita SW200 uurwerk. De indexen op de wijzerplaat en de wijzers zijn van een lichtgevende laag voorzien voor optimale afleesbaarheid en bij de 4 is de datum af te lezen.

Het horloge is gelimiteerd tot 100 stuks en kost rond de 2000 euro.