Universal Genève presenteert, 80 jaar na de invoering van het eerste wentelbare horloge, op Baselworld de Microtor Cabriolet, een hernieuwde kennismaking met een heel nieuw design.

In de jaren twintig van de vorige eeuw waren de glaasjes van polshorloges nog zeer kwetsbaar. Om het in die tijd zeer wijdverbreide probleem van gescheurde of gebroken glaasjes op te lossen vond Universal Watch in 1928 een systeem uit waaraan tot op dat moment nog niemand had gedacht, een klapsysteem waarmee de drager het horloge kon omwentelen zodat alleen de bodem van de kast te zien was. Het horloge met dit systeem zou onder de naam Cabriolet de horlogegeschiedenis ingaan.

De nieuwe Microtor Cabriolet heeft een klassiek, maar tegelijkertijd modern design. De rechthoekige kast met aflopende hoeken meet 32,5 mm breed en, inclusief de bandaanzetten, 52 mm lang bij een hoogte van slechts 11,35 mm. De wijzerplaat is in zes verschillende kleurenvariaties verkrijgbaar en toont op 6 uur de datum.
Als het horloge omgedraaid is, kan men via een 8-vormig glaasje het automatische Microtor UG 101 uurwerk aan het werk zien. De naam Microtor verwijst naar de kleine rotor van het automatische uurwerk dat in de bovenste helft van de 8 te zien is.