Met het horloge ?Cronoscopio Mark II Shelby 2018? brengt Anonimo een eerbetoon aan Caroll Shelby, de legendarische Amerikaanse autocoureur die halverwege de jaren zestig met een Ford Cobra Ferrari naar de kroon stak.

50 jaar geleden was Shelby één van de beste autocoureurs ter wereld tot hij in 1961 met racen moest stoppen door een chronische hartziekte. Daarop stortte hij zich op een andere jongensdroom: het bouwen van een sportauto. In 1962 slaagde hij hierin met de hulp van Ford: de Ford Cobra was geboren en verkocht als zoete broodjes. Maar commercieel succes was niet waarnaar Shelby op zoek was. Hij wilde nog steeds de snelste zijn. In 1964 slaagde hij er bijna in met zijn Cobra Daytona Coupé Ferrari te verslaan. De races werden toen echter afgelast (naar verluidt door toedoen van Enzo Ferrari) maar in 1965 won Shelby uiteindelijk de Cobra-Ferrari oorlog.

de Cobra op de hielen van FerrariDe passie waarmee deze?oorlog? werd gevoerd, wordt nu weergegeven in het nieuwe Anonimo-horloge. Het resultaat is de ?Cronoscopio Mark II Shelby 2018?, de perfecte symbiose van het horloge ?Cronoscopio Mark II? en de creativiteit van Shelby. Opvallend zijn de legendarische racestrepen van Shelby in zilver en goud op de wijzerplaat, net als de zwart-witte blokjes die de subwijzerplaatjes omlijsten. Kers op de taart is het Cobra embleem.

De samenwerking tussen Anonimo en Shelby kwam tot stand nadat Scott Moskovitz, voorzitter van Anonimo Firenze USA, een artikel las in USA Today over een zekere Amy Boylan die de licenties en het merk van Shelby had overgenomen en CEO van het bedrijf was geworden. Enkele dagen later vloog Moskovitz naar Los Angeles om de nieuwe CEO te overtuigen van een samenwerking met Anonimo.
Boylan was meteen onder de indruk van de kwaliteit en het vakmanschap van Anonimo en zei ja. De gelijkenissen tussen de twee bedrijven en hun stichters gaven de doorslag. Caroll Shelby was erg succesvol in wat hij deed. Net als Federico Masscessi, oprichter van Anonimo, werd hij niet gedreven door geld maar door passie, de uitdaging om de beste te zijn. Net als Shelby de beste onderdelen wil om de beste auto te maken, zijn de vakmensen van Anonimo steeds op zoek naar de beste onderdelen voor het beste horloge.

Dit volledig nieuw opgemaakte model heeft een kast met een indrukwekkende diameter van 43,4 mm (zonder de kroon), vervaardigd uit roestvrij staal in de subtiel gezandstraalde en gesatineerde afwerking die zo typisch is voor de horloges van Anonimo. Het heeft een automatisch Valjoux 7750 uurwerk dat door de saffierglazen zichtbodem te bekijken is. Het horloge, dat verkrijgbaar is met twee verschillende kleuren strepen op de wijzerplaat, kost ? 4.100,-.