Als pionier op het gebied van sportieve horloges heeft horlogemerk Sector een naam hoog te houden. Speciaal voor de Olympische Spelen heeft het Italiaanse merk voor olympisch kampioen Stefano Baldini de nieuwe 42,195 Marathon Timer ontwikkeld om hem te helpen zijn titel te prolongeren. Maar ook voor de minder atletisch aangelegde onder ons introduceert Sector een paar uiterst opvallende horloges.

Marathon Timer
Met de nieuwe 42,195 serie introduceert Sector een op en top mannelijke collectie horloges. Paradepaardje is de speciaal voor regerend olympisch kampioen Stefano Baldini ontwikkelde 42,195 Marathon Timer. Een 1/100 seconde analoge/digitale chronograaf met temperatuurmeter, hoogtemeter en tweede tijdzone. Inclusief weergave van de hartslag, verbrande calorieën en afgelegde afstand indien aangesloten op een borstband. Een horloge om Baldini te helpen opnieuw grenzen te doorbreken. De uitvoering met witte digitale display en vier glanzende edelstalen knoppen is te koop voor ? 415,-, met witte digitale display en rubberen band voor ? 380,- en met zwart edelstalen band voor ? 395,-.


42,195 collectie
Voor de iets minder sportieve maar even veeleisende mannen zijn er in de 42,195 collectie ook een paar andere eyecatchers ontwikkeld, onderverdeeld in de Chrono Alarm en de Dual Time serie. De horloges worden gekarakteriseerd door twee robuuste ribben op de horlogeband die in de kast tot aan het mineraalglas doorlopen. Grote drukknoppen aan de zijkanten versterken de stoere uitstraling van de horloges. De Chrono Alarm serie hebben 1/5 seconde chronografen met twee ingelegde wijzerplaten, verkrijgbaar met een knalgele lederen band (prijs ? 345,-) of edelstalen band (? 395,-). De Dual Time serie biedt weergave van twee tijdzones en is er in een uitvoering met zwarte rubberen band (? 289,-), een soepele zwarte lederen band met doublé horlogekast (? 330,-) en een volledig edelstalen uitvoering (? 350,-).


Swiss Made 890
Voor mannen zonder compromissen heeft Sector de nieuwe Swiss Made 890 horloges ontwikkeld. De edelstalen horloges zijn voorzien van opvallende 18 karaats geel- of roségouden accenten en een uiterst precies Valjoux 7750 mechanisch uurwerk. Uiteraard ontbreekt ook saffierglas niet. Alhoewel je met deze eyecatchers waarschijnlijk niet snel de elementen wilt trotseren, zijn ze wel tegen een stootje bestand en tot 100 meter waterdicht. De chronograaf met bruine lederen band en drie ingelegde geelgouden wijzerplaten kost ? 970,-, aan de uitvoering met edelstalen band en roségouden accenten hangt een prijskaartje van ? 990,-.


Compass Master
Voor avontuurlijke mannen introduceert Sector de nieuwe Compass collectie. Met een horlogekast van maar liefst 48 x 48 mm die wordt geflankeerd door robuuste knoppen, zijn deze modellen niet bedoeld voor mannen die de aandacht schuwen. Via twee ingelegde wijzerplaten kan tevens de tijd in een andere tijdzone gevolgd worden. Op de wijzerplaat is de internationale morsecode vermeld en tevens is een morse-seinlampje ingebouwd. Het horloge is verkrijgbaar in zilverkleurige of zwarte edelstalen uitvoering (? 329,-) en wordt geleverd met een stoere verpakking inclusief zakmes, zaklantaarn, schroevendraaier, kurkentrekker en een extra canvas horlogeband. Een kleinere uitvoering met enkele tijdweergave is voor ? 275,- in dezelfde kleurstellingen leverbaar.


Yacht timer
Voor zeilfanaten komt Sector met de nieuwe Yacht Timer collectie. Uiterst precieze Swiss made horloges inclusief aftelfunctie om op de seconde nauwkeurig bij zeilraces van start te kunnen gaan. De robuuste draaibare knoppen zijn bestand tegen de meest weerbarstige omstandigheden. Met de tijdzonefunctie kan de tijd in andere zeilsteden wereldwijd gevolgd worden. De horloges zijn uitgevoerd met saffierglas, tot 100 meter diep waterdicht en verkrijgbaar in een uitvoering met rode rubberen band (? 340,-) of zilverkleurige of zwarte edelstalen band met stoere schakels (? 375,-).


De sporthorloges zijn geknipt voor de trendy man die sportieve functies met een bijzondere uitstraling wil combineren. Kijk voor meer informatie of het adres van de dichtstbijzijnde dealer op www.sectornolimits.nl