Met het nieuwe Riseman-horloge introduceert Casio het nieuwe G-Shock topmodel voor mannen die ervan houden de elementen te trotseren. Het stoere horloge is extreem schokbestendig, uitgevoerd met hoogtemeter, luchtdrukmeter en thermometer en werkt op zonne-energie. En het geeft ook nog de tijd aan, radiogestuurd via zes atoomklokken wereldwijd.

De Riseman is gemaakt voor diehards die ervan houden hun grenzen te verleggen: bergbeklimmen, abseilen, mountainbiken, skydiven ? niets is het horloge te gek. Het beschikt over een druksensor in een robuuste centrale cilinderschacht in het horloge die van de 3-uur, naar de 9-uurpositie loopt. Doordat de schacht aan beide zijden van het horloge uitsteekt, worden de drukknoppen aan de zijkanten van het horloge beschermd. Een ingenieus schokabsorptie systeem verzekert een optimale werking van de sensor.

Na een druk op de hoogtemeterknop kan de hoogte worden afgelezen. Op het display wordt in een opvallende rode cirkel de ontwikkeling van de hoogte/luchtdruk via een grafiek of desgewenst een pijl weergegeven. Het hoogtebereik loopt van -700 tot +10.000 meter en het luchtdrukbereik van 260 tot 1100 hPa, dus zelfs een beklimming van de Mount Everest is voor het horloge geen probleem. Ook de temperatuur kan eenvoudig worden geraadpleegd, bij weersafhankelijke sporten is het horloge dan ook de ideale partner. Onder water staat het eveneens zijn mannetje: het is tot maar liefst 200 meter waterdicht. Het horloge werkt op zonne-energie, zodat je nooit meer de batterij hoeft te vervangen. En ook de tijd instellen is niet meer nodig. De Riseman ontvangt de tijd radiogestuurd van maar liefst zes atoomklokken in Duitsland, Engeland, de Verenigde Staten, Japan (2x) en China. Daardoor wordt in het grootste deel van de wereld de exacte tijd automatisch ontvangen.

Naast de hiervoor genoemde functies, beschikt de Riseman over een stopwatch, timer en vijf alarmen, en wordt de verlichting automatisch geactiveerd als je het horloge naar je gezicht draait. De winkelverkoopprijs van het horloge (typenr. W-9200) is ? 250,-.