Het Zwitserse horlogemerk Ernst Benz introduceert een gelimiteerde collectie ?Time for Change? voor Chrysalis, een Amerikaanse non-profit organisatie die arme en dakloze mensen weer op de been helpt door ze aan een baan te helpen. Drie exclusieve ontwerpen zijn gemaakt door Eric Dane (acteur in o.a. Grey?s Anatomy), Mary J. Blige (R&B zangeres) en Russell Simmons (oprichter Def-Jam Records en filantroop).

Ter ere van de 24ste verjaardag van Chrysalis zijn per ontwerp slechts 24 genummerde horloges gemaakt. Eén horloge van elke ontwerper is verkocht via eBay waarbij de totale opbrengst naar Chrysalis ging. De overige horloges worden dit najaar exclusief bij Saks Fifth Avenue verkocht waarbij 50% van de opbrengst naar Chrysalis gaat.

De ontwerpen:

vlnr: Eric Dane, Mary J. Blige en Russell Simmons voor Ernst Benz


Eric Dane wilde met zijn ontwerp het ultieme horloge voor kerels maken. Geïnspireerd door luchtvaart en prestatie wilde Eric dat zijn ontwerp zou doen denken aan een pilotenhorloge en zou lijken op een stealth bommenwerper. Het horloge is gemaakt van titanium met grafiet met zwarte details. Verkoopprijs zal ongeveer 5.000 euro zijn.

Mary J. Blige heeft haar horloge samen met haar man Kendu ontworpen. Ze kozen ervoor goud en luxueuze materialen te combineren met het ontwerp van de 40 mm ChronoScope van Ernst Benz. Het horloge heeft een dubbele rij diamanten (totaal 2 karaat) gezet in een 18 karaat roségouden lunet en een karamelkleurige alligator band. De prijs van dit horloge zal rond de 12.500 euro liggen.

Russell Simmons koos ervoor in zijn ontwerp de zeven hindoeïstische chakra?s te verwerken. Het horloge toont het symbool van de zesde chakra, de ?derde oogchakra? die de tijd vertegenwoordigt, als ook Sanskriet cijfers en het woord “Atman” (Sanskriet voor eigen, zelf) gecentreerd op de wijzerplaat. Zeven verschillende kleuren nylon bandjes, één voor elke chakra, maken het geheel rond. De verkoopprijs zal ongeveer 3.500 euro zijn.