De nieuwe Arctura collectie van Seiko staat in 2008 in het centrum van de nieuwe wereldwijde Seiko-campagne. Zoals ook in het verleden valt de Arctura collectie op door het extravagante design en beschikt over een aërodynamisch effect dat de kracht van de Kinetic aandrijving weerspiegelt.

Het boog-concept
Het concept van de Arctura is de boog, één van de meest harmonieuze vormen überhaupt. De boog verschijnt in de natuur als regenboog en in rotsformaties, maar ook in scheppingen van de mens zoals de koepel van een kathedraal uit de Renaissance of een Romeinse brug.
De nieuwe Arctura collectie is een hommage aan de aantrekkelijkheid van bogen met hun duidelijke lijnen en gestroomlijnde bochten. De ronde elementen van de Arctura horloges symboliseren de eeuwige energie van de Kinetic (kinetische) aandrijving en met deze milieuvriendelijke techniek staat de verbondenheid met de natuur en het respect voor de conservering van de natuurlijke voorraden op de voorgrond.

Der Blaue EngelArcturas milieuvriendelijke en persoonlijke Kinetic-technologie
Kinetische horloges hebben minder onderhoud nodig dan quartzhorloges omdat de batterijen langer meegaan. Daarnaast bevatten ze geen schadelijke stoffen als zilveroxide en kwikzilver en hebben daarom het wereldwijd oudste milieukeurmerk, de Duitse ?Blaue Engel? gekregen.
Kinetische horloges onderscheiden zich ook door hun persoonlijke verbondenheid met de drager. Ze worden door de beweging van de arm aangedreven. Door deze interactie worden kinetische horloges zeer persoonlijke accessoires en staan bij menig horlogeliefhebber voor pure verbondenheid met techniek.

Wat gaat er in het binnenste van de kleine Kinetic-krachtbron om?
De pool van de kinetische technologie is een microrotor met een diameter van slechts 2,66 millimeter, die door een vliegwielmassa aangedreven wordt. Door bewegingen van de pols van de drager worden draaiingen veroorzaakt die door een raderwerk honderdvoudig worden versterkt zodat de rotor zich met een snelheid van 10.000 tot 100.000 omwentelingen per minuut beweegt. De minuscule rotor zweeft in een magnetisch veld en wekt spanning op in de inductieklos van een generator, die deze in elektrische energie omzet. De zo opgewekte stroom wordt voor de aandrijving van de quartzoscillator als ook de stappenmotor en daarmee de aanduiding van de tijd gebruikt. Overvloedige energie wordt in een kleine accu opgeslagen.

Seiko Arctura SLQ025J1, de ultieme kinetische chronograafSeiko Arctura SLQ025J1, de ultieme kinetische chronograaf
Elk van de vijf interne wijzerplaten van de ?Ultimate Kinetic Chronograph? SLQ025J1 is omrand door een stabiele ring waardoor het horloge helder en natuurlijk oogt. De wijzerplaten glinsteren als druppels die het water raken. De SLQ025J1 is in een gelimiteerde oplage van 500 stuks geproduceerd, het bijgeleverde echtheidcertificaat is door de president van Seiko, Shinji Hattori, ondertekend.

De ultieme kinetische chronograaf met kaliber 9T82 uurwerk combineert de betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van de Kinetic-technologie met de traditionele eigenschappen van een mechanische chronograaf. Een belangrijk kenmerk van de hoogwaardige chronograaf is de hoge reactiesnelheid bij het nulstellen van wijzers. Om elke wijzer meteen naar het uitgangspunt terug te voeren, beschikt dit model over een hartvormige schakelaar voor de nulstelling, sinds mensenheugenis het kenmerk van hoogwaardige mechanische chronografen.

Specificaties: edelstalen kast – edelstalen band met vouwsluiting – saffierglas – waterdicht tot 10 bar / 100 meter – geschroefde zichtbodem – gelimiteerd tot 500 stuks – adviesprijs ? 3.990,-


Arctura Kinetic Chronograph SNL045P1Arctura Kinetic Chronograph SNL045P1
Bij de Kinetic Chronograph wordt de normale tijdsaanduiding vergroot weergegeven om een betere afleesbaarheid te bewerkstelligen. De drukkers van de chronograaf zijn zo gevormd dat ze de contouren van de kast volgen en daarmee de aërodynamische werking van het ontwerp van het horloges vergroten.

Met een maximale gangafwijking van één seconde per dag en het geruststellende idee van de lange gangreserve van de accu is de Kinetic Chronograph met kaliber 7L22 uurwerk één van de technisch meest doordachte en praktische horloges ter wereld.

Specificaties: edelstalen kast- edelstalen band met vouwsluiting – saffierglas – waterdicht tot 10 bar / 100 meter – geschroefde bodem – adviesprijs SNL051P1 ? 629,- / SNL045P1 ? 679,-


Arctura Kinetic met retrograde dagaanduidingArctura Kinetic met retrograde dagaanduiding
Een nieuw Kinetic-retrograde uurwerk, dat een gangreserve van zes maanden en een retrograde dagaanduiding biedt, vormt het hart van dit model. De vorm van de weekdagaanduiding grijpt ook hier terug naar het belangrijkste stijlelement van Arctura – de boog.

Het nieuwe kaliber 5M54 is innovatieve Kinetic-technologie in haar meest oorspronkelijke vorm. Als het horloge beweegt, wekt het de voor de aandrijving van het zeer nauwkeurige uurwerk nodige energie zelf op. Legt men het horloge ter zijde, zorgt de opgeslagen energie voor een gangreserve van niet minder dan zes maanden zonder dat de nauwkeurigheid aangetast wordt.

Specificaties: gangreserveaanduiding via druk op knop – edelstalen kast – edelstalen band met vouwsluiting – saffierglas – waterdicht tot 10 bar / 100 meter – geschroefde bodem – adviesprijs RN011P1 ? 499,- / SRN009P1 ? 549,-


Arctura Kinetic voor damesArctura Kinetic voor dames
Eindelijk is het zover: de langverwachte Seiko Kinetic-serie voor dames is daar. De Arctura dameshorloges hebben, ondanks de compacte technologie in het binnenste, een voornaam uiterlijk en stralen met de zachte wijzerplaatkleuren en glinsterende diamanten pure elegantie uit.

Kinetische dameshorloges bieden de vrouwelijke horlogeliefhebbers het ultieme comfort van een gangreserve van 6 maanden en perfecte precisie.

Specificaties: edelstalen kast – edelstalen band met vouwsluiting – saffierglas – waterdicht tot 10 bar / 100 meter – geschroefde bodem – 11 diamanten op paarlemoeren wijzerplaat (SKA899P1) – adviesprijs SKA897P1 ? 379,- / SKA899P1 ? 449,-