Natuurlijk heeft Hublot nu ook een sporthorloge met geheel geïntegreerde band! En toch is het een verrassende horloge geworden. Want geen staal voor de Hublot Big Bang Integral, maar zwart keramiek, King Gold en titanium.
Het lijkt eenvoudiger dan het is. De totstandkoming van de 42 mm Big Bang Integral was geen kwestie van rubberband eraf schroeven en een metalen exemplaar eraan zetten. De kast moest aangepast worden om tot een strakke integratie met de band te leiden. De band is een ontwerp met drie schakels dat de hoekige, scherpe esthetiek weerspiegelt waar de Big Bang om bekend staat. De kast heeft veel schuine hoeken en dat komt ook terug in de band. De vorm van de pushers is afgeleid van de eerste Big Bang uit 2005. Gisteren kondigden we de nieuwe Big Bang al aan en hier zijn de vijf gepresenteerde nieuwe referenties.
Geen staal voor de Hublot Big Bang Integral, dat is niet des Hublots
Staal past niet bij Hublot. In de collectie is keramiek te vinden, magnesium, saffierglas, carbon, titanium en natuurlijk hun eigen krasbestendige goudlegering King Gold. En dus is de Big Bang Integral niet leverbaar in staal. Dat is alvast een pluspunt. Het merk behoudt dus integriteit. De Big Bang Integral komt in eerste instantie in vijf varianten.
Allereerst is er de tot 500 stuks gelimiteerde variant in zwart keramiek. Alles is zwart aan het horloge. En hiermee is het een eerbetoon aan de Big Bang All Black uit 2010 waarvan we drie dingen kunnen zeggen. Ten eerste dat grote LVMH-baas Biver ermee wilde aantonen dat een modern luxe horloge niet gedragen wordt om de tijd op af te lezen. Ook dat deze diepzwarte Big Bang een verzamelaarsobject is geworden. Bovendien startte dit horloge de hype van zwarte horlogekasten. Het was dus niet zomaar een horloge. En dat is deze Big Bang Integral met eigen UNICO chronograafuurwerk ook niet.
Weg met de Arabische cijfers
Naast de zwarte, gelimiteerde variant staat de ‘instapper’ in blank titanium. De instapprijs is net geen 21.000 euro en daarmee klimt het richting de regionen van ‘AP’ en Vacheron Constantin. Ook al moet gezegd worden dat die horlogehuizen voor 20 mille je geen chronograaf verkopen, maar een driewijzer-model. De titanium variant oogt het meest als staal en zal menigeen aanspreken. Subtiel anders aan de Integral ten opzichte van andere Big Bangs is het ontbreken van Arabische cijfers. Wel is de opengewerkte wijzerplaat gebleven.
De drie meest luxueuze varianten zijn van King Gold met of zonder diamant en van titanium met diamant. In alle varianten tikt zoals gezegd het HUB1280 UNICO-chronograafuurwerk dat de uren , minuten, datum en een 60-minuten chronograaf aan boord heeft. De gangreserve van dit manufactuurkaliber bedraagt 72 uur.
Speurtocht in de archieven
En? Na marktintroducties van bijvoorbeeld Chopard, H. Moser & Cie. en A. Lange & Söhne gezien te hebben, wat is de reactie op de Big Bang Integral? Lichte verwondering was het gevolg bij Horloge.info. Waar de Alpine Eagle, Odysseus en Streamliner van voorgenoemde merken (bijna) helemaal nieuw zijn, lijkt de Big Bang Integral eerder een evolutiemodel. Een logische evolutie ook. Zo logisch dat je bijna zou denken dat het horloge al bestond. Maar dat deed het echt niet. We hebben door de archieven gespeurd op zoek naar een dergelijk model en we vonden niks. Hublot pionierde op het gebied van rubber als bandmateriaal en liet een metalen, geïntegreerd exemplaar altijd links liggen. Maar de Big Bang leent zich uitermate goed voor een dergelijke bandconstructie. Dat blijkt wel uit een eerste van vele varianten die ongetwijfeld gaan volgen de komende jaren.
Voor meer informatie over de Hublot Big Bang Integral klik hier.