Bvlgari Octo Finissimo Automatic

In staal, roségoud en zwart keramiek

Bvlgari Octo Finissimo Automatic

Het nieuws dat Bvlgari presenteert tijdens de LVMH Watch Week – DUBAI 2020 is dunnetjes. Letterlijk dan, want de Bvlgari Octo Finissimo Automatic mag dun flinterdun zijn, het is ook een indrukwekkend architectonische verschijning.

Bvlgari Octo Finissimo Automatic

De stalen Octo Finissimo en profil

Dat luxegroep LVMH in Dubai een horlogefeestje viert zal niemand ontgaan zijn. We lieten al zien wat Zenith en Hublot voor nieuws presenteerden en nu is het de beurt aan Bvlgari. De 40 mm x 5,25 mm Bvlgari Octo Finissimo Automatic is de fusie van Italiaans design en Zwitserse horlogetechniek. De Octo Finissimo Automatic Satin-Polished Steel en de Octo Finissimo Automatic Satin-Polished Rose Gold worden aangedreven door het 2,23 mm dikke BVL 138 Finissimo-kaliber.

Bvlgari Octo Finissimo Automatic

Dit is kaliber BVL138 Finissimo met micro-rotor

Dat kaliber is weliswaar zeer dun, maar heeft wel degelijk automatische opwinding. En daar kan alleen een micro-rotor verantwoordelijk voor zijn. Door de achterzijde is het dunnen meesterwerkje te bewonderen. Voor beide modellen geldt dat de wijzerplaat zwart is gelakt en vervolgens gepolijst. Voor extra glans.

Bvlgari Octo Finissimo Automatic Black

Bvlgari Octo Finissimo Automatic

Het mogelijke horloge van Dart Vader

De in-en-in zwarte Octo Finissimo Automatic Black is uitgevoerd in afwisselend gezandstraald en gepolijst keramiek. De wijzerplaat is van gezandstraald keramiek. In keramiek is de dikte van deze 40 mm Octo gegroeid naar 5,5 millimeter. Maar die extra 0,25 mm doen niets af aan het voorkomen van deze sinistere horlogecreatie. Zwart kleedt sowieso af. De nieuwe kenmerkende monochromatische look, met afwisselend matte en briljante oppervlakken weerkaatst het licht zoals je bijvoorbeeld in sciencefiction-films ziet. Het horloge geeft nogal een Darth Vader-gevoel. Alleen voelt deze flinterdunne lichtgewicht vast veel aangenamer aan dan de gehavende bad guy. Ook in deze versie tikt het kaliber BVL138 Finissimo dat is versierd met Côtes de Genève-motief. De gangreserve bedraagt een stevige en praktische 60 uur. En dit 2,23 mm uurwerk tikt met 21.600 vibraties per uur.

Klassiek maar ook sexy en modieus

Bvlgari Octo Finissimo Automatic

Het staal van kast en band is perfect geïntegreerd bij deze zeer platte Octo

De drie nieuwe Octo’s zijn onvergelijkbare en typische Bvlgari-creaties. Niet zo indrukwekkend gecompliceerd en record brekend als de Octo Finissimo Tourbillon Automatic uit 2018 misschien. Maar wel klassiek en bijna stoer in staal, verfijnd in roségoud en modieus in diepzwart. Voor hem én haar bovendien, want Bvlgari heeft het horloge seksloos ontworpen. En dat heeft tot drie sexy horloges geleid.

Bvlgari Octo Finissimo Automatic

De Octo Finissimo in roségoud met zwart gelakte wijzerplaat

Voor meer informatie over de nieuwe Octo’s: www.bulgari.com