De vijfde gelimiteerde Heuer Monaco sluit de rij

De periode van 2009 tot 2019 kleurt diepgrijs

De vijfde gelimiteerde Heuer Monaco sluit de rij

TAG Heuer presenteert dit jaar een serie limited edition modellen ter gelegenheid van vijf decennia Monaco chronograaf. De vijfde gelimiteerde Heuer Monaco sluit de rij. De periode van 2009 tot 2019 kleurt diepgrijs en dat oogt modernistisch strak.

De vorige vier Monaco’s die de 50e verjaardag kwamen natuurlijk al eerder voorbij op Horloge.info. En nu zijn er vijf horloges die vijf decennia Monaco verbeelden. De serie begon met de donkergroene Monaco die de jaren 70 verbeeldt. Die variant werd gepresenteerd tijdens tijdens de Monaco Formule 1 Grand Prix. Voor de rode nummer twee was het legendarische circuit van Le Mans het decor. De zilvergrijze nummer drie werd gelanceerd voorafgaand aan het Formule E-kampioenschap in New York. En nummer vier met Panda wijzerplaat en oranje details debuteerde in Tokio. Natuurlijk is ook voor nummer vijf en laatste in de rij een bijpassende locatie gevonden. De Monaco Calibre 11 2009-2019 Limited Edition werd gepresenteerd in miljoenenstad Shanghai. En dat heeft alles te maken met de opkomst van China als moderne macht. En het strakke decor dat de stad biedt.

Strakke, moderne grijstinten met een klein beetje rood

De vijfde gelimiteerde Heuer Monaco sluit de rij

Kies tussen de hagelnieuwe Monaco Calibre 11 Limited Edition 2009-2019 of de originele Calibre 11 uit 1969. Nou, welke wordt het?

De Chinese havenstad is een hypermoderne metropool waar moderne architectuur tot in de hemel reikt. En de vijfde gelimiteerde Heuer Monaco sluit de rij in monochromatische en moderne grijstinten. Een uitdossing die niet misstaat tussen de architectonische hoogstandjes in Shanghai. De Monaco Calibre 11 2009-2019 Limited Edition oogt scherp, strak en zelfs ongecompliceerd. Het horloge vertegenwoordigt de eenvoudige stijl en het strakke ontwerp van luxueuze alledaagse voorwerpen. En de houtskoolkleurige zonnestraal wijzerplaat is versierd met zwart-vergulde indexen voorzien van oplichtend SuperLuminova. Ook de gerodineerde subdials hebben hetzelfde glanzende zonnestraalmotief. Als contrast dienen de rode wijzers in de subdial wijzers en de centrale secondewijzer. En ook de index op 12 uur heeft een streep sportief rood. De Monaco is natuurlijk wel een autosportchronograaf in hart en nieren. Dan kan ten minste één kleur niet ontbreken.

De vijfde gelimiteerde Heuer Monaco sluit de rij in stijl

De vijfde gelimiteerde Heuer Monaco sluit de rij

Op de achterkant van de Monaco wordt duidelijk over welke limited edition het gaat

De zwarte geperforeerde band met grijze stiksels mag niet onbenoemd blijven. Maar we zullen niet opnieuw alle maten en het gebruikte uurwerk oprakelen. Dat hebben we inmiddels genoeg gedaan en daarvoor verwijzen we naar de eerdere edities. Nog even dit over de achterzijde. Op de achterkant staat het “Monaco Heuer”-logo, “2009-2019 Special Edition”en “One of 169” gegraveerd. Dat het horloge is geproduceerd in een oplage van 169 stuks mag geen verassing meer zijn. En de prijs van zo’n 6.000 euro dus ook niet.

Voor meer informatie over de verschillende varianten van de Monaco: www.tagheuer.com