De derde gelimiteerde TAG Heuer Monaco van de vijf

De jaren ’90 zijn dit keer de inspiratiebron

De derde gelimiteerde TAG Heuer Monaco van de vijf

Voorafgaand aan de Formula E E-Prix in New York is de derde gelimiteerde TAG Heuer Monaco van de vijf gelanceerd. Na de jaren ’70 en ’80 zijn dit keer de jaren ’90 de inspiratiebron. Voorspelbaar ritme, maar dat is de vierkante chronograaf allerminst.

De derde gelimiteerde TAG Heuer Monaco van de vijf

Patrick Dempsey onthult TAG Heuer Monaco 1989-1999 Limited Edition in zijn speciale box

Vijf decennia Monaco leveren vijf verschillende hommages op die de vijf decennia verbeelden. De reeks begon in de jaren ’70 met de groene Monaco. En kreeg een vervolg met een rode variant in jaren ’80-styling. Tijd voor de jaren ’90. En voor de onthulling van de derde gelimiteerde TAG Heuer Monaco van de vijf speciale Monaco’s werd New York City uitgekozen. Niet helemaal toevallig. De Formula E E-Prix staat aankomend weekend op de agenda. En TAG Heuer sponsort de raceserie. Bovendien is een race en de introductie van een racehorloge in hart en nieren een mooie combinatie. Overigens hebben we een patroon ontdekt. De eerste werd tijdens de Grand Prix van Monaco onthuld, de twee tijdens de 24 uur van Le Mans en de derde tijdens de E-Prix van New York. Wie de volgende twee wil voorspellen, moet maar eens heel goed zoeken op de internationale racekalender.

Dempsey en McQueen

En waar geracet wordt, daar vind je acteur/coureur/renstaleigenaar Patrick Dempsey. Je zou hem een moderne versie van Steve McQueen kunnen noemen. De gelijkenissen tussen de twee zijn immers groter dan de verschillen. Maar een icoon als Steve McQueen, die de Monaco onsterfelijk maakte in de film “Le Mans”, laat zich eigenlijk niet vergelijken. Hoe dan ook, aan Dempsey de eer het exclusieve feestje ter ere van de Monaco aan elkaar te praten en het nieuwe horloge te onthullen.

Streetstyle en grafitti tegen een industriële achtergrond

De derde gelimiteerde TAG Heuer Monaco van de vijf

TAG Heuer Monaco 1989-1999 Limited Edition

De derde gelimiteerde TAG Heuer Monaco van de vijf is gewijd aan de jaren ’90. En dat levert de naam Monaco 1989-1999 Limited Edition op. Technisch is het horloge identiek aan de twee gekleurde voorgangers.  Maar esthetisch wijkt het natuurlijk behoorlijk af. Nu is in de vierkante 39 mmx 39 mm kast een wijzerplaat te zien die is geïnspireerd op de thema’s, stijlen en trends van de jaren negentig. De staalachtige industriële uitstraling kenmerkt de streetstyle/graffiti van de jaren ’90. En het blauw en rood zorgen voor levendige dynamiek. De geraffineerde rhodium wijzerplaat biedt plek aan gezandstraalde subdials met een blauwe rand. En blauw is ook het vintage Heuer-logo. Plus de indexen en de secondewijzer in het midden zijn rood. Bovendien gaat het kleurenschema verder in de blauwe geperforeerde kalfsleren band met rode stiksels.

Moderne variant van het legendarische Calibre 11

De derde gelimiteerde TAG Heuer Monaco van de vijf

De fraaie industriële structuur op de wijzerplaat van de TAG Heuer Monaco 1989-1999 Limited Edition

Net als bij het origineel, bevinden de pushers zich rechts van de kast terwijl de kroon zich links bevindt. De achterkant is gegraveerd met het logo “Monaco Heuer” evenals “1989 1999 Special Edition” en “One of 169”. En de kast heeft een afwisselend geborstelde en gepolijste afwerking. In de kast van de derde gelimiteerde TAG Heuer Monaco van de vijf tikt wederom een moderne variant van het legendarische. automatische Calibre 11 dat 50 jaar geleden voor een sensatie zorgde. Prijzen van de 3 tot nu toe gelanceerde hommagemodellen liggen rond de 6.000 euro.

Voor meer informatie over de verschillende jubileummodellen van de Monaco: www.tagheuer.com