Vakantiehorloges voor verschillende vakantiebudgetten

Van all inclusive resort Rolex tot last-minute prijspakker van Seiko

Vakantiehorloges voor verschillende vakantiebudgetten

Wie op vakantie gaat wil niets aan zijn hoof hebben. Geen werk, geen stress, niets. Dus ook niet of het horloge om de pols nu wel of niet tegen een plons in het zwembad kan. Vandaar dat Horloge.info voor de grote vakantiedrukte vakantiehorloges voor verschillende vakantiebudgetten presenteert.

We kunnen het niet genoeg zeggen; duikhorloges zijn ideale vakantiehorloges. Maar het ene duikhorloge is het andere niet. Net zo goed als vakanties inhoudelijk verschillen van heel veel tot helemaal niets doen. En dan hebben we het nog niet eens over het te besteden budget gehad. En juist daarom tonen we hier een viertal mechanische vakantiehorloges voor verschillende vakantiebudgetten. Zeer uiteenlopende budgetten van 14 mille tot net geen 500 euro.

Vakantiehorloges voor verschillende vakantiebudgetten: op de boulevard van Cannes en in de branding van Ameland

De indeling van de vakantiehorloges voor verschillende vakantiebudgetten is in sterren, van vijf tot één. En die sterren zeggen niks over de kwaliteit, maar alles over het prijskaartje dat eraan hangt. De flamboyante Rolex doet het goed in luxe resorts en de automatische Alpina is een echte avonturier die het kamperen niet schuwt. De Oris is een praktische alleskunner die zowel op de boulevard als in de branding prima uit de voeten kan. En de Seiko is een oersterke prijspakker met oog voor het milieu bovendien. Alvast een hele prettige vakantie!

Rolex Oyster Perpetual Sea-Dweller *****

Vakantiehorloges voor verschillende vakantiebudgetten

De vijfsterren Rolex Sea-Dweller 43 mm in geel Rolesor

Tijdens Baselworld 2019 kwam Rolex met misschien wel het ultieme vakantiehorloge op de proppen. Eigenlijk is het een professionele duiker in een tuxedo. We hebben het natuurlijk over de 43 mm Oyster Perpetual Sea-Dweller in geel Rolesor version (14.850 euro). De staal/gouden combinatie is een primeur voor de Sea-Dweller. Dit horloge doet het goed in de branding van de Malediven, maar ook op een imposante diepte van 1.220 meters (4.000 feet). Dat is het domein van pro-duikers en niet van relaxende vakantiegangers. De eenzijdig verdraaibare duikring is van krasbestendig keramiek. En het heliumventiel in de kast werd al in 1967 gepatenteerd door Rolex. De aandrijving wordt verzorgd door het geheel nieuwe chronometer gecertificeerde Calibre 3235. Dit automatische uurwerk is robuust, precies en voorzien van allerlei cruciale onderdelen in silicium. In vele opzichten is deze Rolex het ultieme vakantiehorloge.

Voor meer informatie: www.rolex.com

Oris Aquis GMT Date ***

Vakantiehorloges voor verschillende vakantiebudgetten

De multifunctionele Oris Aquis GMT Date

De Aquis  van het Zwitserse Oris heeft dit jaar een extraatje mee gekregen. Voor vakantiegangers die buiten de Nederlandse tijdzones reizen is de Aquis nu voorzien van een tweede tijdzone. De Aquis GMT Date (2.300 euro met een rubberband en 2.500 euro voor de variant met stalen band) heeft, zoals de naam al aangeeft, een GMT-functie. Op de blauwe wijzerplaat is een 24-uursindeling aangebracht waarlangs de extra GMT-wijzer beweegt. Het 43,5 mm horloge is natuurlijk ook nog een betrouwbare duiker. Met een eenzijdig verdraaibare lunette van keramiek en een waterdichtheid tot 300 meter. De grote wijzers en indexen zijn gevuld met lichtgevend Super-LumiNova. Resultaat is een horloge dat onder water goed afleesbaar is onder water. En bij ondergaande zon op het terras van het restaurant. Misschien nog wel belangrijker.

Voor meer informatie: www.oris.ch

Alpina Seastrong Diver 300 **

Vakantiehorloges voor verschillende vakantiebudgetten

De historisch correcte Alpina Seastrong Diver 300 Automatic

De Alpina Seastrong Diver 300 (1.195 euro) grijpt terug tot een model dat het horlogehuis in de jaren ’60 bouwde. De nieuwste generatie biedt waterdichtheid tot een diepte van 300 meter. De stalen kast heeft een zogeheten ‘cushion’ vorm. Inderdaad, als een kussen. Het oogt retro en dat doet ook de beige lichtgevende massa. Faux patina noemen we dat oftewel nep-patina. Maar dat maakt voor iemand in vakantiestemming vast niet uit, het smoelt ook gewoon goed. Dat doet trouwens ook de ferme, robuuste duikring. De tijd wordt aangeduid door het automatische kaliber AL-525 zorgt voor nauwkeurige tijdwaarneming in de behuizing. De Seastrong Diver 300 komt in verschillende stemmige kleuren als zwart, blauw en legergroen. En er is altijd wel een kleur te vinden die het beste past bij de ingepakte vakantiegarderobe.  

Voor meer informatie: www.alpinawatches.com 

Seiko Prospex Save the Ocean Automatic SRPD21K1 *

Vakantiehorloges voor verschillende vakantiebudgetten

De Seiko Prospex Save the Ocean Automatic SRPD21K1 is een ongeëvenaarde prijspakker

De nieuwe Seiko Prospex SRPD23K1 (490 euro) redt de oceaan en jouw vakantie. Was er eert nog de twijfel tussen en vakantie of een nieuw horloge, deze Prospex maakt het mogelijk het allebei te doen. En voor nog geen 500 euro krijg je een 100% manufactuur horloge – net als de Rolex Sea-Dweller dus – dat tot 200 meter waterdicht is. Bovendien tikt in de stalen 45 mm x 13 mm kast het automatische kaliber 4R36 met 40 uur gangreserve uurwerk dat kopzorgvrije betrouwbaarheid en nauwkeurigheid garandeert. En een praktische dag- en datumaanduiding. De duikring is in blauw en zwart uitgevoerd. Onder het extra krasbestendige hardlex mineraalglas is een fraaie wijzerplaat te zien in oceaanblauw en een golvend patroon. Het is een verwijzing naar de wereldzeeën en het belang van de Witte Haai in schone oceanen. Maar die vis wil je misschien niet op vakantie tegenkomen.

Voor meer informatie: www.seiko.nl