Classic Days x A. Lange & Söhne

Klassieke auto’s en de nieuwe Lange 1 Daymatic 25th Anniversary

Classic Days x A. Lange & Söhne

Kwaliteit, klasse, vakmanschap, liefde, uniciteit, aandacht, emotie, schoonheid, techniek; allemaal woorden die van toepassing zijn op Classic Days x A. Lange & Söhne. Klassieke auto’s in alle soorten en maten en horloges van de hoogste kwaliteit samen op één evenement. Ook de nieuwe Lange 1 Daymatic “25th Anniversary” was van de partij.

Tekst en foto’s Lex Stolk
Classic Days x A. Lange & Söhne

Lange 1 en een Mercedes-Benz SSK 170 uit 1929 Deel 2 – Fotografie Horloge.info / Lex Stolk

Tijdens Classic Days x A. Lange & Söhne dat afgelopen weekend gehouden werd op het terrein van Schloss Dyck niet ver over de grens bij Venlo, werd nog maar weer eens duidelijk hoeveel auto’s en horloges met elkaar gemeen hebben.

“Techniek en vorm zorgen voor begeestering”

Volgens Wilhelm Schmid, CEO van A. Lange & Söhne, schuilt de overeenkomst tussen ‘zijn’ horlogecreaties en de puntgave klassieke automobielen op het kasteelterrein in zowel vorm als techniek: “Voor zowel onze horloges als de klassieke auto’s die je hier ziet, geldt dat techniek en vorm gezamenlijk zorgen voor begeestering. Een glanzend motorblok en een uurwerk zijn functionele objecten die door de manier waarop ze gemaakt en afgewerkt zijn objecten van schoonheid. En natuurlijk is de passie die deze auto’s in concoursstaat houden vergelijkbaar met de passie van onze horlogemakers. Voor zowel de auto’s die we hier zien staan als onze horloges geldt dat de verschijning is gedicteerd door functionaliteit. En als resultaat ontstaan unieke creaties.”

Classic Days x A. Lange & Söhne

Lange 1 en een Mercedes-Benz SSK 170 uit 1929 – Fotografie Horloge.info / Lex Stolk

Classic Days x A. Lange & Söhne: presentatie van de Lange 1 Daymatic 25th Anniversary

Ook de Lange 1 Daymatic 25th Anniversary (320.066 25) is een unieke creatie. Nou ja uniek, er worden 100 stuks van gemaakt en dat is nog steeds heel weinig. Het horloge is nummer 8 in een jubileumserie van uiteindelijk 10 horloges dat de 25e verjaardag vier van de iconische en zeer Duitse Lange 1. Alle voorgaande jubileumedities van de Lange 1 hebben we op Horloge.info voorbij laten komen. En natuurlijk doen we dat ook met deze speciale Daymatic. De 39,5 mm kast is van witgoud en zoals alle andere jubileummodellen is de kleurstelling zilver met blauwe details.

Classic Days x A. Lange & Söhne

De nummer 8 in een serie van 10 Lange 1 25th Anniversary horloges is deze Lange 1 Daymatic die tijdens Classic Days Schloss Dyck werd gepresenteerd – Fotografie Horloge.info / Lex Stolk

Opvallend aan de automatische Daymatic is dat het horloge een spiegelbeeld is van de Lange 1 met handopwindkaliber. En in plaats van een gangreserve-aanduiding heeft dit horloge een retrograde datumaanduiding. Lange vindt een gangreserve-aanduiding op een automatisch horloge minder functioneel dan een datumaanduiding en daar kan ondergetekende zich bij aansluiten. De prijs van deze speciale Daymatic bedraagt ( in Duitsland) 44.200 euro.

Alle jubileumvariaties van de Lange 1 tot nu toe

De 7 voorgaande tot op heden verschenen witgouden Lange 1-varianten met het label “25th Anniversary” en veel blauwe details zijn: Lange 1 (191.066 250) januari (nr. 1) tijdens de Geneefse SIHH), Grand Lange 1 Moon Phase (139.066 25)  februari (nr. 2), Little Lange 1 (1 181.066 25) maart (nr. 3), Lange 1 Tourbillon Perpetual Calendar (720.066 25) april (nr. 4), Lange 1 Time Zone (116.066 25) mei (nr. 5), Lange 1 Moon Phase (192.066 25) juni (nr. 6), Grand Lange 1 (117.066 25) juli (nr. 7).

Impressie van de Classic Days x A. Lange & Söhne

 

Voor meer informatie: www.alange-soehne.com