Longines Avigation BigEye, herziende blik op Longines vintage pilotwatch

Het Zwitserse horlogemerk Longines haalt regelmatig zijn eigen historische stukken uit de kast om deze een make-over te geven. Zo ook met de Longines Avigation BigEye, een chronograaf uit de jaren 1930.

Longines Avigation BigEye

De vintage pilotenhorloge Longines Avigation BigEye  met 41 mm stalen kast  herbergt een L688 kolomwielchronograafuurwerk, exclusief voor Longines geproduceerd. De matzwarte wijzerplaat heeft Arabische indexen met SuperLuminova ©, op 9 uur de kleine seconden en 12-uurs weergave op 6 uur. Op drie uur is een display geplaatst met een wat afwijkend design ten opzichte van de andere twee vensters. De 30-minuenteller heeft in plaats van kleine Arabische cijfers oversized, die een vleugje uit de orginele vormgeving toevoegen aan de wijzerplaat. Koepelvormig kristal en een bruine kalfslederen horlogeband met pin-gesp  geven het horloge een extra stukje ‘vintage elegantie’ mee.

HyperFocal: 0

De kleurstellingen van het horloge; gepolijst staal voor de kast, geborsteld voor de lugs in combinatie met matzwart, bruin en het groen van het lichtgevende indexen zorgen voor een rustig, maar aantrekkelijk uiterlijk. De Longines Avigation BigEye  ( ref. L2.816.4.53.2/4) wordt aangedreven door een automatisch uurwerk, kaliber L688.2. Het uurwerk heeft een hartslag van 28.800 tikken per uur en genereert een gangreserve van 54 uur.  De waterdichtheid van het horloge is 30 meter.

Prijs: € 2.225
Meer informatie: Longines.com