Menig ondernemer in de retailbranche worstelt hevig met de vraag wat de functie van de winkel is in het internettijdperk. Juweliersechtpaar Cécile en Martijn van Willegen niet, zij hebben hun antwoord klaar. Gisteren opende hun totaal verbouwde juweliersbedrijf op de hoek van de Schiekade en Bergweg te Rotterdam. Daar, op een driemaal groter vloeroppervlak van 240 m², gaan zij hun klanten verwennen zoals je doet met je allerbeste vrienden. Want winkelen moet een feest zijn. Als klap op de vuurpijl beschikt de nieuwe winkel over de eerste IWC Boutique van Nederland, met een enorm aanbod, inclusief enkele exclusieve stukken.

Met het nieuwe, veel grotere pand wil Van Willegen zijn klanten verrassen met een winkelbeleving die uniek is in Nederland. Daarvoor is alles uit de kast gehaald. Te beginnen met collecties die de liefhebber maar op enkele plaatsen ter wereld vindt. Zo is er het exclusieve horloge-aanbod van IWC, gepresenteerd in een unieke ruimte die volledig is ingericht als een IWC Boutique. De zes collecties van het Zwitserse topmerk ? Ingenieur, Portuguese, Da Vinci, Portofino, Aquatimer en Pilot?s Watches ? krijgen in de boutique volledig de ruimte. Ook zijn er enkele stukken te bewonderen die in Nederland alleen bij Van Willegen te zien zijn, zoals de drie kleurrijke ?Pilot’s Watch TOP GUN Boutique Editions? en de ?Portuguese Tourbillon Handwound Skeleton?.


de IWC Boutique bij Juwelier van Willegen - klik aan voor een grote afbeelding


Naast IWC heeft Van Willegen uitgebreide collecties horloges van exclusieve merken als Ulysse Nardin, TAG Heuer, Omega, Breitling, Cartier en Chopard. Sommigen horloges zijn zelf helemaal uniek, zoals een speciaal voor Van Willegen gemaakt horloge van het Nederlandse topmerk Christiaan van der Klaauw. Van Willegen heeft ook een scala aan sieraden die de juwelier samen met edelsmeden ontwierp en dus ook nergens anders te vinden zijn.


het prachtige interieur van de nieuwe winkel - klik aan voor een grote afbeelding


De nieuwe winkel zelf mag zonder overdrijven prachtig worden genoemd. Verschillende niveaus met eigen kleuren en sferen zijn met elkaar verbonden met natuurstenen trappen. Veel glas en daglicht zorgen voor ruimte en overzicht, terwijl intimiteit is geborgd in de talloze gezellige hoekjes. Een opvallende plek in de winkel is de royale open keuken. ?Op feestjes heb ik in de keuken vaak de leukste ontmoetingen?, vertelt Martijn van Willegen. ?Zo?n oase wilden wij ook in onze winkel creëren.? In de keuken worden dagelijks koekjes gebakken en verse traktaties bereid onder receptuur van sterrenkok Mario Ridder van tweesterrenrestaurant De Zwethheul. Een mooie kop koffie of goed glas wijn (Van Willegen heeft een horecavergunning) mag hierbij natuurlijk ook niet ontbreken.


Mario Ridder van tweesterrenrestaurant De Zwethheul in de keuken van Van Willegen


Martijn van Willegen: ?Wij willen dat onze klanten de kans krijgen om te snuffelen, om zich te verwonderen, om iets te proberen en het gevoel erover te laten bezinken. We zijn gewend geraakt aan supermarkten en aan internet shopping, waar geld uitgeven heel gemakzuchtig gebeurt. Dat is zonde. Wij vinden dat geld uitgeven een feest moet zijn. Je kunt het vergelijken met de slow food beweging die een reactie is op fast food. We willen weer vol aandacht genieten, ook van geld uitgeven. Dat zijn we vergeten met z?n allen.? Cécile van Willegen: ?Tegelijk is dit dé manier om onze spectaculair leuke klanten te bedanken. Zij gaven ons het vertrouwen om dit te durven doen.?


Managing Director IWC Benelux Robert Pennartz, IWC Friend of the Brand Richard Krajicek en ondernemersechtpaar Martijn en Cécile van Willegen


Echtpaar Cécile en Martijn van Willegen behoren tot de vijfde generatie van een juweliersfamilie die in 1970 het huidige adres aan de Schiekade betrok. Met de twee glasmozaïekbeelden voor de deur, is de juwelierszaak al vele jaren een herkenbare landmark in Rotterdam. Die functie wordt alleen maar versterkt nu de vier ernaast gelegen panden aan de winkel zijn toegevoegd. Met respect voor hun geschiedenis zijn de gevels uit 1881 weer met elkaar in verband gebracht waardoor het totaal zijn klassieke pracht hervindt. Een opsteker voor de buurt, zeker als ?s nachts het licht door de acht hoge vitrines naar buiten twinkelt.


De nieuwe winkel werd gisteren officieel geopend, met onder de gasten Managing Director IWC Benelux Robert Pennartz en IWC ?Friend of the Brand? Richard Krajicek. Voor horlogeliefhebbers die kunnen genieten van het goede en fijne is een bezoek aan de het familiebedrijf absoluut een aanrader. Juwelier van Willegen is gevestigd aan de Schiekade 4 / Hoek Bergweg, in Rotterdam. Telefonisch kan de winkel worden bereikt via 010 466 86 16 en op internet via Juwelier.nu.