Als eerbetoon aan de legendarische Mercedes-Benz Silberpfeil, lanceert horlogemerk IWC uit het Zwitserse Schaffhausen, de Ingenieur Chronograph Silberpfeil. Voor het design van het horloge heeft IWC zich laten inspireren door de historische W25 raceauto?s. De chronograaf met flyback functie, heeft het high-tech kaliber 89361 uurwerk met automatisch Pellaton opwindmechanisme, dat in eigen manufactuur is vervaardigd.

De Mercedes-Benz Silberpfeil domineerde de internationale autosport in de jaren dertig van de vorige eeuw en de Formule 1 met Juan Manuel Fangio in 1954-1955. De markant vormgegeven auto met aluminium carrosserie, behaalde een snelheid van 300 kilometer per uur. Albert Pellaton, vanaf 1944 Technisch Directeur van IWC en naamgever van het automatische opwindmechanisme van het uurwerk in de Ingenieur Chronograph Silberpfeil, had een grote fascinatie voor de iconische ?Zilveren Peil?.

De IWC Ingenieur Chronograph Silberpfeil heeft een stalen kast met een diameter van 45 millimeter. Het opvallende cirkelvormige patroon op de wijzerplaat, toont overeenkomsten met de cockpit van de voor zijn tijd zeer geavanceerde Mercedes-Benz Silberpfeil W25. De comfortabele horlogeband is van zwart rubber met een bruin alligatorleren inlay. IWC heeft het nieuwe Ingenieur model voorzien van het high-tech kaliber 89361 uurwerk, met een automatisch Pellaton opwindmechanisme en een gangreserve van 68 uur. Het horloge is bovendien waterdicht tot 120 meter.

IWC Ingenieur Chronograph Silberpfeil met zilveren wijzerplaat

De IWC Ingenieur Chronograph Silberpfeil is verkrijgbaar met een zilveren of bruine wijzerplaat, als limited edition in een oplage van elk 1.000 exemplaren, voor een prijs van ? 11.800,-. Kijk op Horloge.info/IWC voor meer nieuws en bezoek IWC.com.

IWC Ingenieur Chronograph Silberpfeil met bruine wijzerplaat