Vulcain ontwerpt horloge voor Only Watch 2015

Vulcain Only Watch herenhorloge

Vulcain kreeg dit jaar de eer om het Only Watch 2015 horloge te ontwerpen, een uniek exemplaar dat vaak voor vele tienduizenden euro’s naar een enkele gelukkige bieder gaat. De Only Watch veiling wordt jaarlijks georganiseerd door de Monaco Association against Muscular Dystrophy. Deze organisatie werd opgericht in 2001 door ouders van kinderen die leiden aan de ziekte van Duchenne. De opbrengst van de veiling komt geheel ten goede aan verder onderzoek naar deze spierziekte.

Vulcain Only Watch_herenhorlogeVulcain is een wat kleiner merk dat desalniettemin naam gemaakt heeft voor zichzelf in de wereld van de haute horlogerie. De mechanische alarmhorloges met het beroemde Cricket-uurwerk zijn wereldwijd befaamd. Ook de Only Watch 2015 is uiteraard voorzien van een mechanische alarmfunctie, maar de meeste aandacht gaat uit naar de bijzondere wijzerplaat. Hierop staat de Pegasus afgebeeld, de magische eenhoorn uit de Griekse mythologie, die staat voor wijsheid en al eeuwen inspiratie biedt aan dichters en kunstenaars. De wijzerplaat is uitgevoerd in “Grand Feu” cloisonné email, een traditionele ambacht die nog maar door weinigen wordt uitgevoerd. De prachtige kleuren vormen de achtergrond voor de witte Pegasus en twaalf diamanten uurindexen.

Vulcain Only Watch_herenhorlogeDe kast van de Vulcain Only Watch 2015 meet 42 millimeter en is uitgevoerd in roségoud. Door het saffieren kastdeksel is de bekende ‘V’ van Vulcain te zien en uiteraard het automatisch, mechanische Cricket-kaliber V20. Dit drijft de uren, minuten en centrale seconde aan en natuurlijk de alarmfunctie. Het alarm duurt ongeveer twintig seconden. Het uurwerk komt met een Louisiana krokolederen band met roségouden gesp. De geschatte opbrengst van de Vulcain Only Watch 2015 ligt rond de CHF 50.000,-. De veiling zal plaatsvinden van 5 tot 7 november in Genève.

Voor meer informatie kijk op: www.vulcain-watches.ch