Verover het noordelijk halfrond met de Globetrotter Night

een 45 mm wereldtijdenhorloge van Arnold & Son

Verover het noordelijk halfrond met de Globetrotter Night

Onder een saffierglazen koepel ligt de wereld voor het grijpen. De bovenste helft tenminste. Doet wel wat denken aan Risk… Dus, verover het noordelijk halfrond met de Globetrotter Night, een 45,5 wereldtijdenhorloge van Arnold & Son.

Onder een kristallen koepel speelt zich een horloge-tafereel af dat wel wat doet denken aan het spel Risk. Lekker de wereld veroveren terwijl buiten een herfststorm raast. Geen wifi vereist. Arnold & Son komt met een 45 mm stalen wereldtijdenhorloge dat het noordelijk halfrond heel beeldend weergeeft. Niet zoals Risk dus helemaal mondiaal, maar wel de noordelijke helft. Dobbelstenen worden overigens niet meegeleverd.

Verover het noordelijk halfrond met de Globetrotter Night

In 1780 droeg de Engelse uurwerkmaker John Arnold bij aan de grote revolutie in de oceaannavigatie met zijn nauwkeurige marine chronometers. De Globetrotter Night weerspiegelt deze historische erfenis met zijn cartografische kenmerken en wereldtijden. Onder een grote saffieren koepel ondersteunt een boog een halve bol in grijstinten en blauw. Het toont de continenten, de zeeën en de lichten van de grote steden ten noorden van de evenaar. Aan de rand van de planeet telt een saffierring de 24 uren in een dag. De nachtelijke uren worden donker weergegeven terwijl het tussen 06.00 uur en 18.00 uur licht is in het horloge. De halve bol en de ring geven samen de tijd weer in een deel van de wereld. En bij afwezigheid van een de gebruikelijke wereldsteden wordt de tijd geografisch gelezen in overeenstemming met de continenten.

Verover het noordelijk halfrond met de Globetrotter Night

De 45 mm stalen Globetrotter Night

De aarde bij nacht

De Globetrotter Night biedt een realistische en zorgvuldig weergegeven interpretatie van een driedimensionale kaart ingesloten in een stalen kast van 45 mm. Op de halve bol is chemische gravure gebruikt om de continenten te schetsen. De verhoogde delen hebben een diepgrijze galvanische behandeling ondergaan voordat ze met de hand zijn gelakt in een zwart-grijze tint. En de oceanen zijn gelakt in grijs-blauw. Ten slotte worden de fonkelende stadslichten op het noordelijk halfrond vertegenwoordigd door met de hand aangebrachte zilveren schitteringen. De decoratieve accenten die de Globetrotter Night siere gaan verder dan de aarde zelf. De tijdzonering is cirkelvormig gesatineerd en de wijzers zijn gepolijst en voorzien van roodgelakte uiteinden. De grote dubbele brug die de halve bol ondersteunt is een spectaculaire structuur. De brug is cirkelvormig gesatineerd en met de hand afgeschuind en wordt op zijn plaats gehouden door schroeven met gepolijste koppen en afgeschuinde gleuven.

Verover het noordelijk halfrond met de Globetrotter Night

Het bolle saffierglas van de Globetrotter Night past in het sferische wereldthema

Gecompliceerd maar eenvoudig te bedienen

Het automatische kaliber A & S6022 in de Globetrotter Night is volledig ontwikkeld en geproduceerd door de Arnold & Son manufactuur. De bruggen zijn gepolijst en afgeschuind, afgewerkt met Côtes de Genève strepen en grijs gekleurd. Bovendien is de geskeletteerde rotor gegraveerd en chemisch behandeld met ADLC zwart en NAC grijs. En dit allemaal om een ??tweekleurig mat uiterlijk te verkrijgen. Hoewel gecompliceerd is het kaliber eenvoudig te bedienen. Dit dankzij een kroon met drie standen. De eerste windt het uurwerk op. De tweede past de lokale urenwijzer aan door sprongen van een uur met de klok mee of tegen de klok in. En de derde regelt de uren en minuten.

Ook het zuidelijk halfrond is op aanvraag te veroveren

De Arnold & Son Globetrotter Night is gelimiteerd tot 50 stuks en kost om en nabij de 20.000 euro. En dat lijkt eigenlijk niet zo heel veel geld voor een zeer bijzonder en origineel ogend horloge. Arnold & Son besteedt altijd veel aandacht aan bijzondere ontwerpen. Bijvoorbeeld de symmetrische Nebula van twee jaar geleden was een sterk staaltje doordacht design. En dat kan ook van de Globetrotter Night gezegd worden. Overigens kan het horloge ook worden voorzien van een afbeelding van het zuidelijk halfrond. Voor Risk-spelers in bijvoorbeeld Melbourne, Kaapstad of Buenos Aires.

Voor meer informatie: www.arnoldandson.com