Arnold & Son Nebula; full skeleton, volledig symmetrisch

Feit: Het menselijke brein kwalificeert symmetrie als mooi. Dit geldt vooral voor symmetrische gezichten die we als mooi beschouwen. Arnold & Son heeft dit gegeven verwerkt in het ‘gezicht’ van de skeleton, Arnold & Son Nebula. Het horloge heeft horizontaal en verticaal symmetrie, en dat aan de voor- en achterzijde.  HD_Arnold&Son_Nebula_Big

HD_Arnold&Son_Nebula_4Als naam voor het horloge, ‘Nebula’ (Latijn voor wolk) heeft het merk gekeken naar het heelal. Nebula, is een astronomische term voor de wolk van kosmisch gas en stof die wordt gevormd uit het puin na het exploderen van een ster. Vanuit deze nevel worden nieuwe sterren geboren. De naam van het horloge is daarmee een verwijzing naar de oneindigheid van tijd. In het design zijn de bruggen van het uurwerk, kaliber A&S5101 , op de wijzerplaat naar het centrum van de wijzerplaat geplaatst. De ontwerpers  lieten zich tot deze keus inspireren door de uitdijende weg die een exploderende ster zoekt. Naast de centraal geplaatste uren- en minutenwijzer heeft de wijzerplaat kleine seconden op 7 uur.

 HD_Arnold&Son_Nebula_3De kast van de Nebula is 41,50 mm en is leverbaar in 5N roodgoud of in staal. De volledige skeleton, waar helemaal doorheen te kijken is, laat dankzij het doordachte design toch weinig huid zien wanneer het horloge om de pols gedragen wordt. Wat in de spotlights staat zijn de meest technisch interessante onderdelen van het handgewonden uurwerk, waaronder 24 juwelen, twee hoofdvaten, schroef balanswiel, een zwarte ADLC-behandelde hoofdplaat (roestvrij stalen model) of palladium behandelde bruggen en een NAC-behandelde hoofdplaat (roodgouden model) met haute horlogerie afwerking, afgeschuinde bruggen met gepolijste randen en geborstelde oppervlakkenzijn zichtbaar. Het 3Hz kaliber heeft een gangreserve van 90 uur.  De horloges hebben een waterdichtheid tot 30 meter. Het stalen model (ref. 1NEAS.B01A.D134A )wordt geleverd met een antraciet kalfslederen band. Het roodgouden model (ref. 1NEAR.S01A.D135A) heeft een bruine of zwarte kroko band.  

Prijzen:
Arnold & Son Nebula staal: € 12.450
Arnold & Son Nebula roodgoud: € 25.600

Meer informatie: Arnoldandson.com