Special Edition: Seiko Prospex World Time Solar Chronograaf

Nadat Seiko in 1965 haar eerste duikershorloge lanceerde is het merk continu bezig geweest om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die professionele gebruikers stellen aan hun horloge. In de Seiko Prospex collectie komt alle opgebouwde expertise samen in één horloge met waarlijk professionele specificaties.

De collectienaam Prospex is een directe verwijzing naar de professionele specificaties van deze supersportieve horloges. Prospex is in thuisland Japan al vele jaren een van de succesvolste Seiko-collecties, maar is inmiddels wereldwijd gelanceerd met een 6-tal Prospex modellen: 3 Kinetic GMT Divers en 3 Aviation Chronographs.
Dit jaar is er een special edition toegevoegd in twee uitvoeringen (SSC551P1 / SSC571P1)aan de Prospex familie: De Prospex World Time Solar chronograaf. De centrale wijzerplaat laat de lokale tijd zien aan de drager, terwijl een tweede tijdzone wordt weergegeven op een subdial op 6 uur.

Seiko Prospex World Time Solar Chronograaf SSC571P1

Seiko Prospex World Time Solar Chronograaf SSC571P1

De drie-dimensionale zwarte wijzerplaten met felgekleurde elementen worden gemarkeerd door kenmerkende scherp ontworpen driehoekige en lichtgevende Prospex indexen die Seiko kenners wellicht kennen van de Monster horloges. Op de buitenste ring van de 44,6 mm kast het world time horloge zijn de afkortingen van 25 steden weergeven.

De horloges worden aangedreven door kaliber V195. De kenmerken zijn o.a.: Een stop functie tot 24 uur in stappen van 1/5 seconde, een gangreserve tot 6 maanden, een gangreserve indicator, geschroefde kroon en een waterdichtheid tot 100 meter.  Split tijdmeting Alarm Wereldtijd functie (25 steden) gangreserve tot 6 maanden. HEt stalen horloge heeft een band is van polyurethaan, een materiaal dat zijn elasticiteit en sterkte behoudt, ook onder langdurige extreme omstandigheden.

Prijs: € 599
Meer informatie: Seiko-prospex.com