Vers uit de manufactuur van Frederique Constant

de gelimiteerde Classic Worldtimer Manufacture in roségoud

Vers uit de manufactuur van Frederique Constant

Inmiddels heeft Frederique Constant 29 eigen uurwerken op het palmares. Een indrukwekkend getal voor een nog jonge manufactuur dat lange tijd geheel onafhankelijk opereerde. De roségouden en gelimiteerde Manufacture Worldtimer komt voor 2020 vers uit de manufactuur van Frederique Constant.

De manufactuurcollectie van Frederique Constant werd eerder dit jaar al uitgebreid met twee nieuwe versies van de Flyback Chrono. Met de introductie van de Manufacture Worldtimer limited edition in roségoud (de 88 stuks hebben een prijs van 15.895 euro) komt daar een gewichtige aanvulling bij. Gewichtig omdat het de eerste Worldtimer met een 42 mm van solide roségoud. Geen staal met een roségoud vergulde coating dus. Nee, massief goud. En dat weegt wat. Maar het horloge is ook gewichtig omdat het manufactuurkaliber FC-718 in de kast een technisch hoogstandje is. Een gecompliceerd uurwerk dat als basis simpliciteit heeft. Simpliciteit voor de gebruiker want alles gaat via de kroon. Dus zowel de tijd als de 24 steden op de stedenring worden bediend via de kroon.

Vers uit de manufactuur van Frederique Constant

De stedenring van de Worldtimer is een integraal onderdeel van het uurwerk en niet van de fraai uitgevoerde wijzerplaat

De stedenring is een geïntegreerd onderdeel van het uurwerk en niet van de fraai gekleurde en afgewerkte wijzerplaat. Overigens is door de zichtbodem het uurwerk te zien dat is afgewerkt met perlage en Côtes de Genève.

Vers uit de manufactuur van Frederique Constant, een klassieke worldtimer

Het uiterlijk van de Classic Worldtimer Manufacture is een mengeling van klassiek en hedendaags. De 42 mm is voornaam en uniek. Want het is de eerste Worldtimer uit de manufactuur in een solide, driedelige gouden kast. En door de ronde vormgeving en het bolle saffierglas heeft het een traditioneel voorkomen.

Vers uit de manufactuur van Frederique Constant

De 42 mm roségouden Classic Worldtimer Manufacture is een limited edition van 88 stuks

De moderniteit is afkomstig van de marineblauwe alligatorleren band en vooral de wijzerplaat. Deze laatste is namelijk uitgevoerd in marineblauw en heeft een grijze wereldkaart centraal. De combinatie met lichtgeven indexen en met de hand gepolijste, rosé vergulde wijzers met witte lichtgevende massa ogen fris en contemporain. Let ook op de dag/nacht aanduiding in rood voor dag en grijs voor nacht.

Voor meer informatie over de Classic Worldtimer Manufacture: Frederique Constant