Zeilhorloge Ulysse Nardin Marine Regatta, winst zit in de voorsprong

Een countdown functie is een essentieel onderdeel van een zeilhorloge. Tien, zeven of vijf minuten voordat de race van start gaat krijgen de racers een signaal te horen en koersen ze aan op de onzichtbare starlijn in het water. Het team dat op precies op juiste kracht over de denkbeeldige startlijn gaat wanneer het uiteindelijke startschot klinkt boekt winst. Dit is precies het doel van de Ulysse Nardin Marine Regatta Chronograaf.

1553-155-3_43_amb_Ulysee_Marine_Regatta_ (2)

De Ulysse Nardin Regatta bestaat uit 650 componenten. Samen vormen ze een chronograaf met ingenieus count-down- en count-up systeem. Rondoom het hart van wijzerplaat is een overzichtelijke, gele minutenschaal geplaatst waarop de aftelling van 10 naar 0 te volgen is. De wijzer (tegen de klok in) kan eenvoudig worden bediend met de pusher op 10 uur. Tegelijkertijd tikt de twee-richting secondewijzer van de chronograaf tegen de klok in de seconden weg. Wanneer de aftelling het nul-punt bereikt, het moment waarop de race begint, begint de secondewijzer met de klok mee te bewegen om de wedstrijd te klokken, geholpen door een uren- en minutenschaal op 6 uur. Het horloge heeft een automatisch uurwerk, kaliber UN-155. Dit uurwerk heeft een silicium escapement en veer, geeft 28.800 tikken per uur af en genereert een gangreserve van 3 dagen.

Ulysse Nardin Marine Regatta.2

De kenmerkende uitstraling van het horloge waaronder een robuuste 44 mm stalen kast, een waterbestendigheid tot 100 meter, rubberen inserts en een schroefkroon weerspiegelen de lange nautische traditie Ulysse Nardin. De wijzerplaat is er in twee varianten; een oceaanblauwe ( ref. 1553-155-3/43 )en een ‘zeeschuim’ witte. (Ref. 1553-155-3/40)

Als een eerbetoon aan het partnerschap met het Artemis Racing team voor de 35e America’s Cup, heeft Ulysse Nardin ook een beperkte oplage van 35 horloges gecreëerd met een zwarte emaillen Champlevé wijzerplaat met de aftelfunctie in geel en antraciet, de kleuren van het Zweedse team.

Prijs: € 15.900
Meer informatie: Ulysse-Nardin.com