Uniek horloge : L.U.C Perpetual T – Spirit of the Chinese zodiac

De Chopard traditie om elk jaar een uniek stuk te maken dat in het teken van de Chinese dierenriem staat heeft geleidt tot een buitengewone nieuwe eenmalige creatie: De L.U.C Perpetual T – Sprit of the Chinese zodiac. De ambachtslieden van Chopard hebben een volledig met de hand gegraveerde roségouden kast gemaakt met daarin de 12 tekens van de Chinese dierenriem.  LUC_Perpetual_T_Spirit_of_the_Chinese_zodiac__870

Dit kunstwerk van artistiek vakmanschap, dient als eerbetoon aan een eeuwenoude cultuur en is vervaardigd voor de meest veeleisende verzamelaar. Met de L.U.C Perpetual T – Spirit of the Chinese zodiac, gaat Chopard nog een stap verder dan de Manufacture horloges, de ??jaarlijkse editie van de L.U.C XP Urushi, die in het teken staat van het sterrenbeeld van het jaar dat komen gaat.  De 12 tekens worden individueel weergegeven met behulp van de champlevé-graveertechniek. Dit laatste vereist nauwgezet geduld om kleine holtes uit te putten die vervolgens worden gevuld met zwarte patina. De graveur besteedde 200 uur aan dit meesterwerk.

LUC_Perpetual_T_Spirit_of_the_Chinese_zodiac__2-870

Het one off a kind mechanische horloge (ref. Ref. 161941-5002 ) is niet alleen exclusief, het heeft met een een eeuwigdurende kalender, een tourbillon en een gangreserve van meer dan een week ook een aantal van de meest prestigieuze horologische complicaties. De massieve gouden wijzerplaat in de 43 mm roségouden kast van de L.U.C Perpetual T is versierd met een met de hand gegraveerd motief ,geïnspireerd op de traditionele Chinese iconografie. Deze techniek werd ook gebruikt om de roségouden gesp te versieren.

LUC_Perpetual_T_Spirit_of_the_Chinese_zodiac__3_870

Uniek horloge : L.U.C Perpetual T - Spirit of the Chinese zodiac

 

Het gebruikte handgewonden L.U.C kaliber 02.15-L bestaat uit 352 onderdelen en is handgemaakt volgens de tradities van de Haute Horlogerie. De kwaliteit van de handmatige bewerking, gecombineerd met de constructiekeuzes, geeft de L.U.C Perpetual T – Spirit van de Chinese dierenriem het recht om het kwaliteitskenmerk Poinçon de Genève te dragen, een van de meest prestigieuze certificeringen in de Zwitserse horloge-industrie. Een met de hand genaaid zwart alligator lederen band met alligator voering geeft een ultieme vleugje elegantie aan dit fijn vormgegeven horloge.
Prijs op aanvraag.

Meer informatie: Chopard.com